Wat betekent collocatie in een datacenter?

Het belang van het informaticasysteem voor bedrijven moet niet meer bewezen worden. Beperkte ruimte en middelen verhinderen echter vaak dat micro-ondernemingen en kmo’s dit essentiële materiaal, dat ook de oprichting vereist van een team dat is toegewijd aan het beheer ervan, aanschaffen.

De oplossing ligt in de collocatie in een datacenter, waar de volledige informatica-infrastructuur van een bedrijf kan worden gehost. Wat is housing?

Collocatie in een datacenter is een methode die steeds populairder wordt bij bedrijven die niet beschikken over de middelen noch de ruimte die vereist is voor de installatie van een informaticasysteem. Deze oplossing, ook housing genoemd, heeft als doel een private of gedeelde ruimte te huren in een datacenter. Op deze manier wordt het mogelijk om gebruik te maken van alle diensten van een hostingprovider evenals van de informatica-infrastructuur die essentieel is voor het goed functioneren van een bedrijf.

Wat zijn de voordelen van de housing
-oplossingen
van IKOULA?
Een optimale beveiliging

De private of gedeelde ruimten worden 24/24 en 7/7 onder videobewaking geplaatst en zijn toegankelijk via een unieke en persoonlijke toegangscode. Aan de andere kant profiteert elke klant van een hoogwaardig internet- en telecomnetwerk door te kiezen voor collocatie in een datacenter. De betrouwbaarheid van de stroomvoorziening en van de airconditioning maken van deze oplossing de methode die moet overwogen worden door de bedrijven om hun computersysteem efficiënt te delokaliseren in de beste beveiliging.


Rationalisatie van de informaticakosten

De housing van IKOULA biedt een grote flexibiliteit, omdat de bedrijven de mogelijkheid hebben om alleen de ruimte en apparatuur kunnen huren die afgestemd is op hun behoeften, van 1U tot dedicated serverracks. Bovendien bevatten de pakketten van IKOULA Housing stroomvoorziening evenals een internetverbinding.Een service die op elk moment beschikbaar is

De interventies op computerapparatuur in een IKOULA-datacenter kunnen op elk moment plaatsvinden, omdat de ruimten 24/24 en 7/7 toegankelijk zijn. Het onderhoud kan te allen tijde worden uitgevoerd door de technici van de host, op verzoek van de klant.Hoe kiest u uw host?
De housing-oplossing

Zoals u al begrepen heeft, biedt collocatie in een datacenter enorme mogelijkheden voor bedrijven met weinig ruimte en middelen. Om echter gemakkelijker toegang tot het computersysteem te krijgen en de nodige bewerkingen uit te voeren, is het beter om naar een host in de buurt van uw locatie te gaan. Zelfs als uw hostingprovider telefonisch of per e-mail bereikbaar blijft, is deze nabijheid absoluut een voordeel voor klanten.

Aarzel niet om te informeren naar de diensten die door de hostingprovider worden aangeboden. Is hij in staat om de levering van uw materiaal te ontvangen? Om de herstart van uw apparatuur, de bekabeling ervan of de vervanging van defecte onderdelen te garanderen? Het geheel van deze diensten garandeert een aanzienlijke tijdwinst, die niet te verwaarlozen is.

Om te profiteren van een oplossing die voldoet aan uw behoeften, zorgt u ervoor dat de te huren ruimten zijn afgestemd op uw noden. Sommige hostingproviders bieden de verhuur van een heel rack, een half rack of slechts een eenheid voor minder ontwikkelde informaticasystemen.

Bij IKOULA onderscheidt het aanbod zich door twee oplossingen: een gedeeld of speciaal aanbod. Met het gedeelde aanbod kunt u een of twee ruimten huren, terwijl u met het speciale aanbod volledige fysieke serverracks kunt huren die overeenkomen met ruimten van 22 tot 46 eenheden.

Meer informatieDe producten bekijken
Meer informatie nodig? Over de housing-oplossingen van IKOULA. Neem contact op met onze verkoopafdeling
CookiesPrivacy