Wat is cloud computing ?

De Cloud is vandaag de dag de hostingoplossing bij voorkeur voor bedrijven: eenvoudig te hanteren en aantrekkelijk vanuit financieel oogpunt, heeft de Cloud alles om te verleiden. De Cloud Computing biedt op aanvraag informaticaservices (servers, databases, software, netwerk, opslag ...) via internet. Dit gebeurt in de vorm van virtuele machines die instanties worden genoemd en die u autonoom kunt implementeren via een orkestrator-interface.

Het kiezen van de juiste cloud provider is van groot belang en daarvoor moet met verschillende criteria rekening worden gehouden. Hoe de juiste keuze maken? Verklaringen.

Om zich niet te vergissen, is het belangrijk om de balans op te maken van wat u wilt doen met uw hostingprovider en inzicht te krijgen in de verschillende typen Cloud die op de markt beschikbaar zijn, zodat u het aanbod kunt selecteren dat het beste past bij uw behoeften en prioriteiten.


De verschillende gebruiksmogelijkheden van Cloud Computing

Of u nu een groeiende kmo bent, een start-up in fase van creatie of een grote internationale groep, Cloud Computing maakt deel uit van de technologieën die door iedereen worden gebruikt. Tot de meest voorkomende gebruiksmogelijkheden behoren opslag en back-up van gegevens, het ter beschikking stellen van software van het SaaS-type, gegevensbeheer en -analyse, AI of het creëren van applicaties.
Afhankelijk van wat u met Cloud Computing wilt doen, richt u zich naar een bepaald type Cloud, zoals die tegenwoordig op de markt beschikbaar zijn.

De verschillende soorten Cloud Computing

  • De Publieke Cloud: de middelen van de Publieke Cloud worden gedeeld, waardoor u de grootste flexibiliteit krijgt. Met deze oplossing kunt u uw budget beheren, omdat de facturering precies wordt berekend op basis van wat u verbruikt in uw instanties.
  • De Private Cloud: in de Private Cloud zijn de middelen dedicated. Dit helpt om uw infrastructuur waterdicht te houden en meer voorspelbare kosten te hebben omdat de facturering plaatsvindt op basis van de hostmachines die u nodig heeft en waarin u vrij bent om de instanties in te zetten die u nodig heeft, op elk ogenblik.
  • De Hybride Cloud: de Hybride Cloud-oplossing bestaat erin te kiezen voor Private Cloud, vervolgens punctueel en/of geïsoleerd instanties in de Publieke Cloud te installeren om de limieten van uw Private Cloud te overschrijden zonder een extra host te hoeven nemen.

Wat zijn de voordelen van de Cloud Computing-oplossingen van IKOULA?
De prijs

Met het model Cloud computing betaalt u alleen wat u echt nodig heeft. U kunt uw machines creëren en stoppen wanneer u maar wilt, en zo beter aansluiten bij de evolutie van uw behoeften. Dankzij Cloud Computing hoeft u bovendien niet te investeren in informaticamateriaal of in manuren om uw volledige infrastructuur te beheren.


De implementatiesnelheid

Dankzij CLOUD IKOULA ONE worden de meest complexe infrastructuren in een paar klikken implementeerbaar. En dankzij de functie van duplicatie van de instanties kunt u uw modellen binnen enkele minuten creëren en ze vervolgens naar al uw machines repliceren.Veiligheid

Het systeem en de infrastructuur waarop CLOUD IKOULA ONE is gebaseerd, worden door onze teams regelmatig bijgewerkt om de bescherming van uw gegevens te waarborgen. Daarnaast zijn tal van functies van beveiligingsregels in de oplossing geïntegreerd om uw netwerk beter te beveiligen (Firewall, Load Balancer ...)Ontdek meer over het aanbod Cloud Computing van IKOULA
Publieke cloud
Gebaseerd op de CLOUD IKOULA ONE-oplossing, is de IKOULA Publieke Cloud vooral een gecentraliseerde interface, vereenvoudigd om uw virtuele machines en uw netwerkinfrastructuur gemakkelijk te beheren en tegelijkertijd te beveiligen. Dankzij de geografische schaalbaarheid u kunt uw machines inzetten in een van onze datacenters of points of presence, om zo dichter bij uw eindklanten te komen. Het aanbod van de Publieke Cloud van IKOULA biedt een compleet panel van instantiesjablonen, met algemene doelinstanties en gespecialiseerde RAM- of CPU-instanties. U zal bovendien beschikken over een grote keuze aan instellingen voor beveiligingsregels, zoals firewalls of load balancers, waarmee u uw verkeer beter kunt beheren.
Meer informatie

Private/Hybride Cloud
De Private Cloud van IKOULA is een turnkey-oplossing waarmee u servers kunt huren, inclusief de volledige CLOUD IKOULA ONE-oplossing die is ontwikkeld door IKOULA. Door voor deze oplossing te kiezen, kunt u zoveel instanties implementeren als u wilt, dankzij de Orkestrator die is meegeleverd met uw dedicated server, om een hermetische infrastructuur voor uw projecten op te bouwen. Afhankelijk van uw behoeften kunt u ook kiezen voor een hybride oplossing, waarbij publiek en privaat worden gemengd, door punctueel instanties in de Publieke Cloud van IKOULA te implementeren, volledig compatibel met de Private Cloud-oplossing.
Meer informatie

Cloud Pods
De technologie CLOUD IKOULA PODS, ontwikkeld door IKOULA, stelt u in staat om uw private cloud overal ter wereld en met name bij u te implementeren, in uw eigen bedrijf. Toegewijd aan grote bedrijven of lokale overheden wordt de server rechtstreeks aan u geleverd met alle CLOUD IKOULA ONE-oplossingen geïntegreerd. U kunt dan genieten van alle technologie die door IKOULA is ontwikkeld en dit in uw eigen infrastructuur met uw eigen beveiligingsregels.
Meer informatie

Apps One Click
Verspil geen tijd aan het installeren en configureren van uw applicaties. Maak met een paar keer klikken gebruik van Docker, Nginx, Apache, Wordpress en vele andere.De producten bekijken
Meer informatie nodig? Over de housing-oplossingen van IKOULA. Neem contact op met onze verkoopafdeling
CookiesPrivacy