X

AANBIEDING ONTDEKKING 10 € betalen, 100 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe u in één klik Gravitee kunt installeren op uw public cloud

Gravitee.io is een open source Franse API manager, dat als doel heeft, zoals de naam het aangeeft, het API-beheer te vergemakkelijken


One Click Installatie videoGravitee, de toepassing van de moderne ontwikkelaar

  • Het gebruik van Gravitee.io :
  • Ontwikkeling van web applicaties
  • Ontwikkeling van mobiele applicaties
  • Ontwikkeling van IoT-projecten
  • Beveiliging van uw API's via Gravitee Access Manager

Waarom een API Manager gebruiken?

Aanvankelijk waren projecten monolithisch, ze waren dus opgebouwd rond één enkel codebestand. Maar hoe meer de complexiteit van de projecten vorderde, hoe meer het aantal coderegels belangrijk werd en dus moeilijker te debuggen was. Daarnaast had dit formaat andere nadelen, bijvoorbeeld op het gebied van schaalbaarheid, immers, hoe meer regels code zich verzamelen, hoe moeilijker het wordt om de code te optimaliseren en aan te passen. Op het gebied van de schaalbaarheid was het noodzakelijk om vanaf het begin van het project te anticiperen op alle noodzaak van toename van de belasting om functioneringsproblemen of exotisch gedrag te voorkomen. En ten slotte is de betrouwbaarheid niet optimaal met een monolithisch formaat.

Elk onderdeel van een project moest dus worden aangepast en worden verdeeld in verschillende "miniprojecten", die via berichten met elkaar communiceren (REST Service Calls).

Gravitee.io is ideaal voor het bouwen van web- of mobiele applicaties, of zelfs IoT-projecten, en biedt verschillende voordelen ten opzichte van zijn concurrenten op de markt:
Ten eerste is het een Frans product, dat niet onbelangrijk is, gezien de recente wetgeving inzake gegevensbescherming, laten we bijvoorbeeld de recente Amerikaanse Cloud Act even aanhalen, of de AVG die intussen reeds meer dan een jaar in Europa is geïmplementeerd. Wat betreft de soevereiniteit van de gegevens. Vervolgens is het niet enkel een API Manager maar ook een Gateway API. Wat betekent dat u met Gravitee.io ook uw API-toegang kunt beveiligen met een Security Token-systeem (zie Gravitee Access Manager). Zoals we eerder vermeldden, is de oplossing open source, het is gemakkelijk uit te breiden via plug-in (bestaand of door uzelf te ontwikkelen in Java). De architectuur is eenvoudig schaalbaar (dit verwijst naar het vermogen van een product om zich aan te passen aan een verandering in schaalbaarheid, met name het vermogen om de functionaliteit en prestaties te behouden in het geval van een grote vraag). Ten slotte heeft Gravitee.io native authenticatie- en opslagfuncties, wat niet het geval is voor al zijn concurrenten.

Voor de installatie van Gravitee.io is het volgende nodig:

Allereerst kennis van Java, een Datastore (type MongoDB of Elastic Search) en twee verplichte componenten: Gateway en Manager.

CookiesPrivacy