X

AANBIEDING ONTDEKKING 10 € betalen, 100 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe kunt u HAProxy in één klik installeren op uw Public Cloud

Alle beheerders van commerciële websites of applicaties hebben als doel hun infrastructuur te beveiligen en verbeteren. De installatie van een load-balancer is essentieel hiervoor. De bekendste load-balancer is HAProxy, een gratis en open source-software die in staat is om een proxy-server met hoge beschikbaarheid te leveren voor applicaties en commerciële websites. Het werd in 2001 ontwikkeld door de Fransman Willy Tarreau en is een tool die wordt gewaardeerd om zijn snelheid en efficiëntie. Sinds zijn oprichting heeft HAProxy ongeveer tien updates gehad. We zullen in deze gids de prestaties van naderbij bekijken.

One Click InstallatievideoHAProxy: Een load-balancer om uw webinfrastructuur te verbeteren

HAProxy, een load-balancer

Een load-balancer is een type software dat als functie heeft om het verkeer te verdelen naar servers die in staat zijn om het beste te beantwoorden aan de vraag van client-machines. HAProxy is gemaakt om de betrouwbaarheid van de beheerde infrastructuren aanzienlijk te verbeteren. Deze tool heeft als doel om de klanttevredenheid te verbeteren en fouten en storingen te voorkomen, dankzij de localisatie van gezonde servers.

De betrouwbaarheid en efficiëntie van een actieve website of applicatie kunnen door vele gebeurtenissen worden beschadigd: hardwarefouten, vroegtijdig herstarten of updates, waardoor sommige servers niet beschikbaar zijn en niet kunnen beantwoorden aan het verzoek van de client.

Als het mogelijk is om een ​​willekeurige naïeve load-balancer te installeren, biedt deze oplossing geen algemeen overzicht van de servers die in werking zijn. Anderzijds is HAProxy in staat om de servers in moeilijkheden effectief te detecteren, om het verkeer naar de functionele infrastructuren te verdelen.

Waarom een ​​load-balancer gebruiken?

Wilt u een website of een applicatie maken? In dit geval wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​load-balancer zoals HAProxy te installeren. Waarom?

  • Om het verkeer naar gezonde servers te leiden: zoals u reeds gelezen heeft, is het doel van HAProxy om op elk moment de staat van de servers te waarborgen. Het treedt ook op als een buffer tussen de client en de servers om het verzoek naar functionele hardware te leiden. HAProxy kan tests uitvoeren op servers per seconde, volgens meerdere methoden.
  • De load-balancer is minder gevoelig voor storingen: servers en andere infrastructuurcomponenten ondergaan regelmatig menselijke manipulaties: updates, reboots, enz. Ook is het risico op defecten of storingen groot. Als HAProxy het verkeer naar gezonde servers kan leiden, gaat het om een software die zelden door mensen wordt gemanipuleerd. Als gevolg hiervan is het aanzienlijk minder gevoelig voor storingen en fouten van manipulators.
  • Een hulpmiddel met hoge betrouwbaarheid: dat is HAProxy. Het is moeilijk om effectief goede resultaten te behalen met een "home" load-balancer of een software die niet wordt aanbevolen of herkend. Bovendien is het goed om te weten dat de ontwikkelaars hun klanten nooit aanmoedigen om de nieuwe versie van hun software te testen. Omdat ze weten dat het bugs kan bevatten. Kies daarom een ​​beproefd en getest materiaal dat zijn nut al heeft bewezen. Hierdoor kan u vooral onaangename verrassingen vermijden.
  • Snelle probleemoplossing: natuurlijk is een betrouwbare en krachtige load-balancer zoals HAProxy niet volledig vrij van bugs. Dit kan voorkomen, vooral na een manipulatie. De bugfix van een load-balancer is desalniettemin relatief eenvoudig en snel, omdat deze de meeste van de benodigde informatie in zijn geheugen heeft. Ze worden niet opgeslagen op de machine, dus er is geen reden om over te stappen naar een andere computer. U hoeft enkel HAProxy te installeren, een snelle en eenvoudige methode om te implementeren, om storingen op te lossen.

HAProxy, een sterkere beveiliging

Als HAProxy massaal wordt gebruikt op zowel de webinfrastructuren als in de hosts, komt dit vooral ook door de veiligheid die het kan bieden:

  • Een uitstekende bescherming voor webservers: dankzij zijn proxy-modus beschermt HAProxy webservers op effectieve wijze. Het beschermt ze ook tegen protocolaanvallen. Aan de andere kant, kunnen de servers, door een HAProxy-load-balancer in te stellen, via internet op een ontoegankelijk netwerk worden geïnstalleerd. Dit sluit intrusies of diefstal van bronnen volledig uit. We kunnen daarom stellen dat het ontwerp van HAProxy reeds een barrière vormt tegen aanvallen op de webinfrastructuur.
  • Functies die de veiligheid verbeteren: naast het veilige ontwerp bevat HAProxy essentiële en geavanceerde functies om servers effectief te beschermen. De gebruiker zal in staat zijn om, in geval van abnormale activiteiten op deze laatste, automatische beslissingen te programmeren. De hosts kunnen HAProxy ook programmeren, zodat deze bestendig is tegen aanvallen.
  • De verdeler zelf heeft bescherming tegen aanvallen: HAProxy is de allereerste bescherming tegen DDoS-aanvallen. Het treedt op als een firewall en dankzij een goed geconfigureerd besturingssysteem biedt de software een verhoogde weerstand en laat het niet toe dat desbetreffende site crasht.

Moet ik een load-balancer installeren op mijn webinfrastructuur?

U heeft vast en zeker al begrepen dat het antwoord op deze vraag ja is. Hoewel HAProxy geen hulpmiddel is om al uw problemen te beantwoorden, zorgt het toch voor klanttevredenheid, dankzij de goede verdeling van het verkeer op de servers die tegemoet komt aan de client-verzoeken.

Het is betrouwbaar, de paar storingen na die kunnen optreden en makkelijk op te lossen zijn. Aan de andere kant is HAProxy een uitstekende bescherming tegen aanvallen door de constructie en de verschillende functies die het bevat.

De software toont ook een grote flexibiliteit, zodat het u in elk mogelijk geval het juiste antwoord kunt bieden. HAProxy geeft u de mogelijkheid om te genieten van een overzicht van uw servers en overeenkomstig te handelen om uw infrastructuur te optimaliseren.

CookiesPrivacy