X

AANBIEDING ONTDEKKING 100 € betalen, 50 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe in één klik Joomla! te installeren op uw public cloud?

Joomla! is een CMS (Content Manager Service) of een gratis, opensource en gratis contentmanagementsysteem. De code is geschreven in PHP en Joomla! maakt gebruik van een MySQL-database.
Historisch gezien is de ontwikkeling van Joomla! komt voort uit een onenigheid tussen de ontwikkelaars van het project en het moederbedrijf Mambo. Mambo respecteerde de principes van open source niet, dus er vond een interne splitsing plaats.

De ontwikkelaars die een opensourceproject verdedigden, stapten daarom af van het oorspronkelijke project, ook wel Manbo genoemd, om de OpensourceMatters-entiteit te creëren. Na een consultatiefase hebben de leden van het project de eerste release van Joomla! (wat "verenigd" betekent in het Arabisch) gebaseerd op een eerdere vork van Mambo. Versie 1.0.0 werd uitgebracht in 2005.
Om Joomla! en profiteer van zijn voordelen, is het mogelijk om het in minder dan 3 minuten te installeren dankzij de One Click-technologie ontwikkeld door IKOULA. Reeds voorgeconfigureerd, de Joomla app! kan worden geïnstalleerd op een VM met slechts een paar klikken tijdens de implementatie, maar ook op een dedicated server door middel van een script.

One Click InstallatievideoDe kenmerken van Joomla!

Joomla! is een van de meest populaire CMS op de markt, het heeft verschillende geweldige functies die tijdens zijn bestaan zijn ontwikkeld.
Onder de ondersteunde functies kunnen we bijvoorbeeld RSS-feeds, een "Nieuws"-systeem, de mogelijkheid om pagina's af te drukken, het beheer van blogs, opiniepeilingen en onderzoek noemen.

De voordelen van Joomla!

  • Meertalig CMS: Joomla! ondersteunt 64 talen, waardoor het een universele tool is die over de hele wereld kan worden gebruikt.
  • Het project wordt ondersteund door een zeer grote gemeenschap van ontwikkelaars en dienstverleners die bedrijven kunnen ondersteunen bij het bouwen van hun project.
  • "Update in 1 click" functie vergemakkelijkt updates aanzienlijk en maakt het gebruik van Joomla toegankelijk! tot de meest neofieten.
  • Beheer van inhoud, banners, contacten, sjablonen en gebruikers.

Joomla! Aanpassen

  • Het is mogelijk om nieuwe functionaliteiten toe te voegen door de implementatie van nieuwe plug-ins (modules of componenten).
  • De code voor Joomla! kan ook worden aangepast, maar dit vereist enige kennis van ontwikkeling (vooral PHP).
  • Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om de weergave te wijzigen en hun eigen sjablonen te maken.
CookiesPrivacy