AANBIEDING ONTDEKKING 108 € betalen, 42 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe kunt u LAMP in één klik installeren op uw openbare Cloud

LAMP is een acroniem voor een geheel van opensource-software voor het bouwen en beheren van websiteservers.Video van de in-één-klik-installatieWat wil LAMP zeggen?

Samenstelling

Het acroniem verwijst naar de volgende software:

Linux: Besturingssysteem (OS) (verwijst naar alle GNU / Linux-distributies). Hij zorgt voor de toewijzing van middelen aan andere componenten.

Apache (http-server): Het is de front-end server die direct reageert op verzoeken van gebruikers van de website.

MySQL (of MariaDB): Dit zijn databasebeheersystemen die veel worden gebruikt door zowel particulieren als professionals.

PHP (of minder algemeen Python / Pearl): Dit zijn programmeertalen die het genereren van dynamische webpagina's mogelijk maken, evenals de communicatie met de MysSQL-server (database).

Deze combinatie van software is snel populair geworden omdat het op eenvoudige wijze en tegen lage kosten kan worden gebruikt. Bovendien zijn alle componenten van deze combinatie aanwezig op Linux-distributies. Naast zuinig te zijn.

De verschillende elementen kunnen zich op dezelfde machine bevinden of op verschillende machines, met name om een maximaal beschikbaarheidsniveau te garanderen (load balancing).


De voordelen van LAMP

  • Robuust
  • Zuinig
  • Opensource
  • Brede gebruikersgemeenschappen.

CookiesPrivacy