X

AANBIEDING ONTDEKKING 100 € betalen, 50 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe kunt u MariaDB in één klik installeren op uw Public Cloud

MariaDB is een serversoftware, ontworpen op basis van de broncode van MySQL. Deze fork, gelanceerd in 2019, wordt enormgewaardeerd door de gebruikers, vanwege de vele voordelen ervan, waar we in deze gids nader op zullen terugkomen. MariaDB is bijna volledig compatibel met MySQL en is een vrijere en veiligere oplossing. Waarom lijkt MariaDB echter aantrekkelijker dan de basis serversoftware? Wat zijn de mogelijkheden? Daar gaan we nu verder op in.

One Click InstallatievideoMariaDB: wat biedt deze MySQL fork aan?

MariaDB aantrekkelijker dan MySQL: waarom?

Het is logisch dat u zich afvraagt wat de verschillen zijn tussen MySQL en zijn fork, MariaDB. We zullen hieronder ook de opmerkelijke verschillen en verbeteringen aan MariaDB uiteenzetten die het een veel aantrekkelijkere oplossing maken:

  • Meerdere opslaglocaties: als MariaDB met klassieke opslagsystemen werkt zoals Blackhole of MEMORY, zijn er andere toegevoegd, zoals FederatedX, CONNECT, Spider, Cassandra of TokuDB.
  • Transparant aangebrachte verbeteringen: elke wijziging van de serversoftware wordt openbaar ingediend en besproken. Hierdoor dragen steeds meer medewerkers hun kennis en knowhow bij aan het project om er een praktische, effectieve en uiterst efficiënte tool van te maken.
  • Betere prestaties: de verbeteringen aan MariaDB zijn frequent en zijn talrijk. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot replicatie, I/O-subsystemen, tekensetconversie, threadpool of gesegmenteerde keycache.
  • Nieuwe functies en expansies: voordat een nieuwe patch aan MariaDB wordt toegevoegd, wordt deze aan een groot aantal tests onderworpen om zeker te zijn van het echte nut, de functionaliteit en de stabiliteit. De serversoftware heeft ook meerdere functies, zoals het verwijderen van tabellen, virtuele kolommen, uitgebreide gebruikersstatistieken of GIS-functionaliteit.
  • Een veilige oplossing : Oracle, de eigenaar van MariaDB, koos ervoor geen informatie te geven over de patches die aan de serversoftware werden toegevoegd.

De mogelijkheden die MariaDB biedt

Een van de belangrijkste en interessantste functies van MariaDB is gegevensreplicatie en Backup Connect, een opslagsysteem dat is bedoeld voor het importeren en exporteren van gegevens in een indeling die niet compatibel is met Into File. Het heeft ook andere mogelijkheden, aangeboden door de serversoftware:

  • Een software die op alle OS-systemen draait: dat klopt, zowel de eigenaars van Mac, Windows als Linux zullen kunnen profiteren van de vele voordelen van MariaDB. Dit is niet het geval voor MySQL, deze is alleen beschikbaar onder Windows.
  • Compatibiliteit met High Availability oplossingen: uw database kan bijvoorbeeld zijn gekoppeld aan UCARP.
  • Een vlotte export van een database naar een nieuwe configuratie: alhoewel deze functie nog steeds vol bugs en problemen zit op de Microsoft SQL Server, stelt MariaDB u voor om dit eenvoudig uit te voeren.

Waar MySQL lijdt aan trage ontwikkeling en onregelmatige verbeteringen, bugs en fouten, geniet MariaDB van een uitstekende stabiliteit en blijkt het veel vrijer dan de software waarop het werd gecreëerd.

CookiesPrivacy