X

AANBIEDING ONTDEKKING 100 € betalen, 50 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe kunt u MinIO in één klik installeren op uw openbare Cloud

MinIO is een open source oplossing voor objectopslag die in 2014 werd gelanceerd. MinIO is eenvoudig, snel, efficiënt en krachtig en is perfect voor ontwikkelaars van Cloudapplicaties. De software is ontwikkeld in de Go-taal en beschikt over dezelfde API als Amazon S3, het is dus een perfecte oplossing voor een gebruiker die AWS wil verlaten, hij dient uitsluitend het configuratiebestand aan te passen.

One Click InstallatievideoMinIO, de open-source- oplossing voor objectopslag

De ontwikkeling van deze opslagoplossing onder Apache-licentie is in werking gesteld als Docker-container. Het maakt deel uit van de nieuwe generatie Docker-gerichte ontwikkeling en kan worden ingezet onder Kubernetes. Hij is beschikbaar voor Linux, Windows, Mac OS voor systeeminstallatie en het is ook mogelijk om MiniO op een NAS, een X86-server of ARM te installeren. Bovendien ondersteunt hij verschillende SDK's, namelijk Go, Java, JavaScript, Python.

Om de visualisatie van de bestanden in uw database te vergemakkelijken, heeft MiniO een duidelijke en ergonomische webinterface. En als uw behoeften evolueren, zal dit geen probleem zijn, aangezien de software schaalbaar is, zodat u meerdere machines uit dezelfde gegevensbron kunt klonen.

Deze containerisatie-oplossingen zijn erg populair, MinIO is al meer dan 500.000 keer gedownload en wordt ondersteund door een grote community (tot op heden meer dan 125 actieve bijdragers aan de code).

Inzicht in containervirtualisatie

Containervirtualisatie of containerisatie maakt het mogelijk om verschillende virtuele omgevingen op hetzelfde besturingssysteem te maken, met als doel een applicatie uit te voeren. Deze virtuele omgevingen worden containers genoemd en hebben elk een bestandssysteem, een processor, een RAM, enzovoort. Elke applicatie in de container kan zijn bestandsbibliotheek opslaan.

Als de afzonderlijke omgevingen dezelfde kernel delen (dat wil zeggen hetzelfde besturingssysteem), nemen ze deze niet op en worden ze van elkaar geïsoleerd. Om de installatie van containers te overwegen, is het daarom niet nodig om een nieuw besturingssysteem te installeren. Dit onderscheidt virtuele machines van containervirtualisatie.

Dankzij het besturingssysteem dat wordt gedeeld tussen verschillende omgevingen, kunnen ze met elkaar communiceren. Het voordeel van deze oplossing ligt in de eenvoud van de bewegingen van applicaties: bronnen om te overwegen, zoals geheugenruimte of RAM, zijn wat dat betreft minder.

Waarom MinIO gebruiken?

Er zijn veel toepassingen, maar zoals alle containeroplossingen, is het belangrijkste gebruik applicatie-ontwikkeling in de cloud. We kunnen met name de Learning-machine of de kunstmatige intelligentie (AI) -projecten vermelden, twee meer en meer populaire en tevens noodzakelijke toepassingen.

CookiesPrivacy