X

AANBIEDING ONTDEKKING 100 € betalen, 50 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe kunt u NextCloud in één klik installeren op uw Public Cloud

NextCloud is een website waarmee u online bestanden kunt opslaan, net als DropBox, Google Drive, Apple Cloud of One Drive. Dit back-up systeem werkt volgens het principe van Cloud Computing en biedt vele voordelen. Voordat we dieper ingaan op NextCloud, gaan we terug naar de definitie van deze opslagvorm en de voordelen dat het biedt.

One Click InstallatievideoNextCloud: ontdek dit opslagplatform

Laat ons even terugkomen op de definitie van Cloud Computing

Cloud Computing is een opslagoplossing en levert bronnen en diensten via het internet. Om er gebruik van te kunnen maken hoeft u, in tegenstelling tot de plaatselijke opslag, te profiteren, geen middelen te registreren om een ​​back-up te maken op een harde schijf. Deze zijn namelijk online beschikbaar , het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding.

De opslagruimte op een computer is dan een service, gratis of betaald, afhankelijk van uw wensen. Deze wordt gedeeld tussen meerdere gebruikers, dit heet men de gedeelde opslag. Desalniettemin heeft ieder zijn eigen ruimte waar een reservekopie van uw gegevens wordt opgeslagen: tekstbestanden, video, audio, applicaties, enz. Toch zijn er ook Private Cloud-oplossingen: deze worden over het algemeen aangeboden aan bedrijven om meer veiligheid te bieden.

Cloud Computing biedt vele voordelen, hier zullen we nu verder op in gaan.

De voordelen van Cloud Computing

  • De Cloud is op elk moment toegankelijk vanaf elk type platform: elke gebruiker kan effectief verbinding maken op zijn eigen Cloud en dit ongeacht de drager (tablet, smartphone, computer) of het moment. Het enige wat deze opslagdienst vereist is een internetverbinding.
  • Een voordelige tot zelfs gratis service: veel mensen profiteren van een gratis Cloud service. Deze service kan echter wel betalend zijn, afhankelijk van het aantal bestanden dat u wilt opslaan. De Cloud blijft nog steeds de meest economische en betaalbare opslagoplossing.
  • Flexibele oplossing: het maakt niet uit hoeveel gegevens u wilt opslaan, uw Cloud ruimte past zich aan en biedt u de nodige bronnen.

Wat biedt NextCloud?

NextCloud is een ownCloud fork, dat wil zeggen een software die is gemaakt dankzij de broncode van deze laatste. Deze tool biedt u dankzij meerdere plug-ins een veilige opslag van uw gegevens, het delen tussen gebruikers die beschikken over toegangscodes, het implementeren van een online teksteditor, een documentviewer of bladwijzerbeheer.

Dit opslagplatform heeft uitgebreide functies, er is ook een webmail en een ClamAV-antivirus om de beveiliging van de geregistreerde gegevens te waarborgen. Het platform is multifunctioneel en stelt u ook in de mogelijkheid om videoconferenties te houden en te genieten van een office suite.

NextCloud werkt op het principe van Cloud Computing. Het is ook toegankelijk vanaf elke drager en elke browser. Deze biedt u ook de mogelijkheid om uw gegevens te synchroniseren met client-software.

NextCloud kan worden gebruikt door zowel particulieren als bedrijven, die het kunnen integreren in hun IT-infrastructuur en genieten van geavanceerde beveiliging.

CookiesPrivacy