X

AANBIEDING ONTDEKKING 100 € betalen, 50 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe kunt u Node.js in één klik installeren op uw Public Cloud

JavaScript is een programmeertaal waarmee alle webbrowsers zijn uitgerust. De JavaScript-code staat op de webpagina's en biedt de mogelijkheid om een ​​routebeschrijving naar browsers te geven. Het stelt onder meer voor om elementen van de pagina te animeren, om sommige elementen bij te werken zonder de hele pagina bij te werken, om een ​​nieuw element in te voegen zonder de pagina opnieuw te laden, enz. JavaScript wordt over het algemeen ook gebruikt bij het ontwerpen van accordeonmenu's of voortgangsbalken. Met deze programmeertaal kunnen natuurlijk ook andere projecten worden gemaakt.

Maar wat is dan de relatie tussen JavaScript en Node.js? Het is eigenlijk een gratis softwareplatform en evenement, geprogrammeerd in JavaScript. Node.js wordt nu voornamelijk gebruikt voor het maken van API of Application Programming Interface. Wat is Node.js precies, wat zijn de kenmerken ervan? En vooral, waarom moet men kiezen voor dit platform? Verklaringen.

One Click InstallatievideoNode.js: wat is het? Wat zijn de voordelen?

Wat is Node.js?

Node.js werd oorspronkelijk ontwikkeld door Ryan Dahl. Om dit platform te ontwikkelen, heeft hij de V8-motor van JavaScript die voor de browser Chrome wordt gebruikt, geëxtraheerd om deze te gebruiken buiten deze browser om. Node.js wordt beschouwd als een alternatief voor sommige programmeertalen en heeft al vele bedrijven aangetrokken, waaronder PayPal.

Bovendien heeft de aanpassing van een klein deel van de code van het platform PayPal in Node.js aanzienlijke resultaten opgeleverd: de versie in Node.js is 35% sneller dan de code in JavaScript . Wat de code betreft, deze is met 33% ingekort. Twee ontwikkelaars waren voldoende om dit project te realiseren, dat twee keer zo snel was om te configureren als het schrijven in JavaScript.

Voordat we naar de voordelen van deze nieuwe programmeertaal kijken, is het belangrijk om de verschillende functies ervan te begrijpen.

Wat zijn de kenmerken van Node.js?

  • Een V8-motor: zoals we eerder hebben gezien, gebruikt Node.js de JavaScript V8-motor, vervaardigd door Google en geïmplementeerd in Chrome, wat een heel snelle uitvoering heeft. Sinds de implementatie ervan is JavaScript snel en efficiënt te lezen. Het is overigens een open source tool. Node.js gebruikt deze motor echter niet op dezelfde manier. In dit geval transformeert en optimaliseert de V8-motor de JavaScript-taal in machinecode, een proces dat bekend staat als de Just in Time compilation.
  • Een niet-blokkerend platform: Node.js kan meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren, in tegenstelling tot bloksystemen, die moeten wachten op de voltooiing van één taak en de resultaten ervan moeten krijgen om een ​​andere taak te kunnen starten. Een niet-blokkerend platform haalt het resultaat op van de taken die in realtime worden verwerkt, wanneer deze zijn voltooid.
  • Node.js is "single thread": als Node.js niet-blokkerend is, is dit programma single thread. Dit betekent dat het maar één taak tegelijk kan verwerken. De concepten van single thread en niet-blokkerend platform kunnen antithetisch lijken. In werkelijkheid betekent dit dat Node.js niet hoeft te wachten om het resultaat van een eerste taak te ontvangen om een ​​tweede taak te starten. Daar tegenover, herstelt het slechts één resultaat per keer.

We weten nu iets meer over de aard van Node.js. Maar waarom zou u het dan gebruiken? Wat zijn de voordelen?

Wat zijn de voordelen van Node.js?

We hebben eerder gezien dat de implementatie van de code in Node.js op de site die PayPal het volgende had toegestaan:

  • Vermindering van coderegels,
  • Verkorte programmeertijd,
  • Gebruik kunnen maken van een veel snellere versie.

Node.js heeft echter nog andere positieve punten, die we meteen zullen uitwerken.

Node.js is geschikt voor RTA- en SPA-toepassingen

Een RTA voor Real Time Application is een applicatie die een zeer frequente update vereist, in realtime. Een SPA voor Single Page Application is een toepassing met één pagina waarvan de inhoud door de gebruiker is aangepast. Node.js wordt speciaal aanbevolen voor het programmeren van dergelijke toepassingen. Omdat het niet-blokkerend is, kan het namelijk vele query's gelijktijdig beheren, waardoor een snelle update in realtime mogelijk is.

Node.js kan echter beter niet worden overwogen voor zware applicaties, met veel resources en de verwerking van zeer lange taken aan de serverzijde. Laten we u herinneren aan het feit dat het slechts een single thread is.

Een uitstekende modulariteit met een groot gebruiksgemak

In de oorspronkelijke versie heeft Node.js geen groot aantal verschillende functies. Het is echter best mogelijk om enkele modules toe te voegen, afhankelijk van de behoeften van de ontwikkelaar. Vanwege zijn grote manoeuvreerbaarheid kan iedereen het gebruiken zoals hij wil, waardoor er een goede manoeuvreermarge overblijft voor het uitvoeren van een project.

Dit maakt dat Node.js geschikt is voor zowel beginners als deskundige ontwikkelaars. Het voordeel van Node.js ligt in de vele open source-bibliotheken die het heeft, evenals in de community die rond dit platform is gemaakt. Daarom zal de gebruiker onvermijdelijk het antwoord op zijn vraag vinden, met andere ontwikkelaars die Node.js. gebruiken. Wat ook belangrijk te noteren is, is dat de grote community van Node.js achter veel webinars, online cursussen en meetups zit.

Het is niet nodig om een ​​nieuwe programmeertaal te leren

Weet je hoe je moet ontwikkelen in JavaScript? Dan zou het gebruik van Node.js geen probleem voor u mogen zijn! Het is in feiteexact dezelfde programmeertaal. Het is ook niet nodig om een ​​nieuwe studie te overwegen.

Andere niet te verwaarlozen voordelen

We hebben de belangrijkste voordelen van Node.js gezien. Dit zijn echter niet de enige! Het is compatibel met verschillende besturingssystemen, met name Linux, iOS en Windows. Aan de andere kant biedt Node.js een zeer goede stabiliteit, dus het is een uitstekende keuze van programmeertaal, vooral voor het maken van service-API's, evenals het beheer van NoSQL databases..

Vandaag de dag zijn veel grote namen op internet reeds overgestapt op Node.js. PayPal, zoals we eerder hebben gezien, maar ook Netflix, Microsoft, Uber, Ebay, evenals NASA of Trello en het sociale netwerk LinkedIn.

CookiesPrivacy