AANBIEDING ONTDEKKING 108 € betalen, 42 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe in één klik PostGreSQL te installeren op uw Public Cloud

PostGreSQL is een betrouwbaar en krachtig relationeel databasebeheersysteem dat niet moet onderdoen voor DBMS van het commerciële type. Dankzij de vele functies en de mogelijkheid om grote hoeveelheden bronnen in complexe situaties te verwerken, is PostGreSQL bijzonder populair bij gebruikers. Voordat we naar de verschillende kenmerken kijken, blikken we even terug op de definitie van een relationele database.

One Click InstallatievideoPostGreSQL: ontdek dit relationele databasebeheersysteem

Wat is een relationele gegevensdatabase?

Een relationele database heeft de bijzonderheid om informatie in tweedimensionale tabellen weer te kunnen geven. Deze tabellen worden tables of relations genoemd. Het voordeel van deze databases ligt in de eenvoud van hun aanpassing. Het is mogelijk om nieuwe informatie toe te voegen, zonder een verstoring te veroorzaken binnen bestaande applicaties.

De gegevens die zijn opgeslagen in tables (of relations) komen overeen met categorieën en elke tabel kan verschillende categorieën bevatten. In een commerciële omgeving kan een tabel in een relationele database bestaan ​​uit een kolom die betrekking heeft op de klant, zijn adres, enz. Een andere kan de naam van het product weergeven, de datum van aankoop, de verkoopprijs, een mogelijke korting, ... .

Dankzij PostGreSQL is het mogelijk om dit type database te beheren.

De kenmerken van PostGreSQL

PostGreSQL heeft grafische interfaces, waardoor het tabellen kan beheren. Daarom is het essentieel om te genieten van X-Windows om het te gebruiken. Dit beheersysteem bevat ook vele bibliotheken met betrekking tot verschillende talen in JavaScript, C/C++, Perl, evenals Tcl/Tk. Ten slotte maakt PostGreSQL dankzij een interface voor toepassingsprogramma's in Open DataBase Connectivity (of ODBC) het voor elk type aangepaste toepassing mogelijk om toegang te krijgen tot een relationele database.

De architectuur van PostGreSQL

PostGreSQL werkt volgens een zogenaamde client/server-architectuur: de machines van het netwerk communiceren met een server en kunnen deze diensten leveren. Het servergedeelte van PostGreSQL (het postmaster-programma), degene die de database host, verwerkt de verzoeken van het clientgedeelte. Dit is geïnstalleerd op de machines van het netwerk, en is in staat om dankzij de server toegang te krijgen tot de database.

MySQL of PostGreSQL, wat te kiezen?

Het is gebruikelijk om PostGreSQL en MySQL te vergelijken, omdat deze twee beheerssystemen dezelfde databases betreffen. Welke te kiezen? Om te weten welke te kiezen, moet u ze vergelijken op basis van verschillende criteria:

  • Gebruik: tijdens de productie is MySQL relatief eenvoudig te gebruiken. Er zullen slechts 36 parameters moeten worden aangepast. De configuratie van PostGreSQL is echter bijzonder moeilijk in de productie. Nochtans, als het voor testen wordt gebruikt, zou het gebruik ervan u geen specifieke problemen mogen opleveren.
  • Community: waar de MySQL-community veel groter is dan PostGreSQL, is de community van deze laatste veel actiever. De PostGreSQL-documentatie is ook completer. Daarom kunnen PostGreSQL-gebruikers, indien nodig, veel gemakkelijker hulp krijgen.
  • De functies: PostGreSQL heeft meer functies. Dit systeem is echter langzamer dan MySQL in termen van queryverwerking.
CookiesPrivacy