X

AANBIEDING ONTDEKKING 100 € betalen, 50 € cadeauMAAK EEN ACCOUNT AAN

Hoe Rocket.chat in 1 klik op uw openbare Cloud te installeren

Instant messaging-services ontwikkelen zich al enkele jaren en worden echte samenwerkingshulpmiddelen die zowel in bedrijven als door particulieren worden gebruikt. Verbeterde uitwisselingen, eenvoudig te beheren platforms, mogelijkheid om informatie te archiveren, kortom, nieuwe instant messaging heeft alles in zich om te behagen. Momenteel is Slack de meest bekende, maar weet dat er voor de minst interessante een alternatief bestaat: Rocket.chat.

Video van de in-één-klik-installatieRocket.chat: ontdek instant messaging

Wat is Rocket.chat?

Rocket.chat, software gemaakt door het bedrijf met dezelfde naam, is een complete en krachtige instant messaging-service, beschikbaar in open-source. Volgens de maker heeft Rocket.chat het vermogen om de mail te vervangen en zich te richten op Slack en HipChat, om gebruikers een unieke ervaring te bieden.

Op Rocket.chat kunt u gebruik maken van 100% veilige gesprekken, dankzij beperkingen die zijn ingesteld door beheerders en de mogelijkheid om moderators toe te voegen, om kwaadwillende gebruikers te blokkeren.

Zodra Rocket.chat is aangekocht en geïnstalleerd, zijn videoconferenties, schermdeling en andere functies volledig gratis. Laten we de verschillende mogelijkheden van Rocket.chat eens nader bekijken.

Wat zijn de functies van Rocket.chat?

Rocket.chat is de perfecte tool voor het communiceren, beheren van projecten en het delen van bestanden met collega's of familie. Ook zijn de voorgestelde functionaliteiten talrijk, praktisch en functioneel.

 • Rocket.chat biedt de basisfuncties van een instant messenger: in feite bestaat er de mogelijkheid om een uitwisselingsruimte te creëren op openbare kanalen, maar ook via privékanalen. De tool biedt natuurlijk een instant messaging-service of de mogelijkheid om veel bestanden te delen. Verleen bijvoorbeeld via mobiel Rocket.chat toegang tot het fototoestel, om een beeld vast te leggen en deze in de chat te verzenden. Deze service maakt het ook mogelijk om gratis video- of audioconferenties tussen verschillende gebruikers te organiseren.
 • Web Real-Time Communications: Webrtc kan communiceren via een JavaScript-API en, zoals de naam al doet vermoeden, in realtime. Zo wordt het mogelijk om gemakkelijker van de ene browser naar de andere te communiceren, bijvoorbeeld met behulp van een videochat of een systeem voor het delen van bestanden.
 • Schermdelen: Rocket.chat put zijn inspiratie ook uit Skype en geeft gebruikers de mogelijkheid om hun scherm te delen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld videoconferenties.
 • Overzicht van de links: hoewel deze functie een detail is, verbetert deze de gebruikerservaring aanzienlijk en voegt het net dat beetje extra toe aan de Rocket.chat-app.
 • Webhooks: via een http-verzoek kunnen webhooks meldingen verzenden naar toepassingen van derden wanneer zich een gebeurtenis voordoet. Met andere woorden, webhooks zorgen voor communicatie tussen twee afzonderlijke applicaties, bijvoorbeeld Rocket.chat en een projectbeheertool. Dit biedt veel perspectieven voor bedrijven!

De verschillende functies van Rocket.chat maken het tot een complete service en garanderen een uitstekende gebruikerservaring, maar de tool biedt andere belangrijke voordelen met betrekking tot de compatibiliteit.

Rocket.chat is compatibel met veel platforms

Met de instant messaging-service biedt Rocket.chat de mogelijkheid aan alle gebruikers van de functies te profiteren, ongeacht het gebruikte platform.

 • Rocket.chat wordt beheerd door alle besturingssystemen: de software kan in open source op elk type besturingssysteem worden geïnstalleerd. Hierdoor is Rocket.chat toegankelijk op Windows, Mac of Linux.
 • Rocket.chat is beschikbaar op mobiele telefoon: deze instant messenger is beschikbaar in alle stores, ongeacht het type smartphone. De mobiele interface is grotendeels geïnspireerd door de computerinterface, maar biedt een aantal interessante functies en is aangepast aan een nomadisch gebruik. Daarnaast zijn er drie verschillende soorten applicaties, namelijk de native applicatie, "React Native" of "Hybride".

Rocket.chat en de personalisering

Elke gebruiker kan zijn Rocket.chat-interface volledig personaliseren:

 • De integratie van webhooks: zoals we eerder zagen, maken webhooks de communicatie mogelijk tussen twee applicaties. Verbind ook uw favoriete tools met Rocket.chat en ontvang meldingen in realtime!
 • De Rocket.chat-plug-in: deze is beschikbaar op sommige CMS, zoals Drupal, of op Pidgin, een andere instant messaging clientsoftware.
 • Beschikbare thema's: de applicatie Rocket.chat biedt vele stijlen en kleuren om de interface van de tool naar wens aan te passen.
 • Het installeren op de server van uw keuze: met deze handige functie kunt u Rocket.chat zelf op vele cloud servers hosten.

Slack of Rocket.chat, welke messaging dienst te kiezen?

Momenteel is Slack (ontwikkeld door Microsoft) het meest gebruikte samenwerkingstool voor instant messaging voor ondernemingen. Deze service is zeer compleet en biedt een praktisch en functioneel beheer van teams, kanalen, bestanden, enz. Vanuit de interface is het mogelijk om bijvoorbeeld chatrooms te maken, bestanden te delen of vergaderdatums vast te leggen.

Met andere woorden, Slack biedt een groot aantal services aan gebruikers, maar is het efficiënter dan Rocket.chat? Dat is een terechte opmerking.

Hoewel de functionaliteiten van de twee tools relatief vergelijkbaar zijn, moet het beveiligingsaspect van de uitwisselingen op Slack nog worden herzien. Immers, via de software kan een werkgever de privéberichten van zijn werknemers lezen. Dit roept ernstige vragen op het gebied van privacy op en impliceert de noodzaak om voor een gebruiksvriendelijker alternatief te kiezen. Rocket.chat is de voornaamste concurrent van Slack, aangezien de messaging service van eerstgenoemde de privégesprekken op effectieve wijze beschermt. Aan de andere kant is het mogelijk om de tool zelf te hosten, wat het risico van inbraak in private kanalen beperkt.

Wilt u uw eigen idee ontplooien over de Rocket.chat-tool? Aarzel in dit geval niet om in te loggen op de website van het bedrijf. Het biedt een gratis demonstratie aan om alle functies van de tool te ontdekken, evenals de vele voordelen die worden geboden. Natuurlijk werpt deze instant messaging-dienst zijn vruchten af, maar gezien zijn verschillende functies zal uw investering snel worden afgeschreven. Het gaat hier om een echte investering op de lange termijn.

CookiesPrivacy