Zimbra: de leider in open source messaging


Zimbra is een open source-softwaresuite ontworpen door het bedrijf Synacor, opgericht in 1998. Oorspronkelijk was het gebaseerd op gezamenlijke berichtgeving. De functionaliteiten en flexibiliteit van de gezamenlijke berichtgeving van Zimbra wisten snel gebruikers te overtuigen die grotendeels hebben bijgedragen aan de evolutie ervan om Zimbra de leider in zijn vakgebied te maken.

Door de flexibiliteit van het gebruik van Zimbra en zijn gezamenlijke berichtenuitwisseling is het door meer dan 500 miljoen gebruikers in 130 landen overgenomen. In de loop der jaren is Zimbra Collaboration een complete oplossing geworden (berichten, agenda's, contacten, enz. Delen van bestanden, chat , taak beheer…). Gebruikers hebben toegang tot verschillende functies via de Zimbra-webclient. Een ander voordeel van deze open source suite is dat het alle apparatuurconfiguraties ondersteunt. Het is mogelijk om het ter plaatse te implementeren of bij een serviceprovider die ervoor heeft gekozen zich te specialiseren in het hosten van deze open source-oplossingen.

Hoe werkt Zimbra ?


Zimbra collaborative messaging vergemakkelijkt de communicatie en de taakverdeling intern binnen een bedrijf, met inachtneming van de vertrouwelijkheidsvoorwaarden van de uitgewisselde gegevens.

De belangrijkste kenmerken zijn:Tout voir Tout fermer
Gezamenlijke berichtenuitwisseling
Met Collaborative Messaging kunnen gebruikers verbinding maken met hun speciale ruimte in een cloud die het beheer van e-mails, contacten, agenda, taken en toepassingen van de zakelijke bestanden van het bedrijf combineert. Onder de functies die deze gezamenlijke berichtenuitwisseling biedt, vinden we:
 • Diverse inzetmogelijkheden: private of public cloud
 • Toegankelijkheid op alle mobiele apparaten met CarDAV en CalDAV, IMAP / POP-protocollen, met als bonus synchronisatie met Microsoft Outlook
Vereenvoudigde navigatie en geoptimaliseerd zoeken
De gebruikersinterface van Zimbra is ontworpen om zoekopdrachten gemakkelijker te maken met filters om een zoekopdracht beter te richten. Daarom :
 • Berichten (verzenden en ontvangen) worden versleuteld via OpenPGP Zimlet
 • Documentbeheer en direct delen
 • Agendabeheer op Zimbra is zo ontworpen dat sprekers ideale tijden kunnen bieden om elkaar te ontmoeten (compatibiliteit met Microsoft Exchange 2007/2010)
 • De integratie van de meest gebruikte externe applicaties zoals Twitter of Facebook en applicaties zoals SAP en Oracle staat gepland op Zimbra.
Vereenvoudigd beheer
Voor meer gebruiksvriendelijkheid en om de toegang en uitwisseling tussen gebruikers van collaboratieve berichtenuitwisseling te vergemakkelijken, hebben de ontwerpers van Zimbra ook geïntegreerd:
 • AJAX Web Administration Console om het beheer te vereenvoudigen
 • Antivirus, antispam en adreslijstservice (LDAP, Active Directory)
 • Class-of-Service (CoS) om gebruikersbeheer en opslag mogelijk te maken
 • Gemakkelijke en eenvoudige migratie van Microsoft Exchange en Domino-migratie


Wat zijn de voordelen van collaboratieve berichtenuitwisseling ?

Het is geen toeval dat dit Zimbra collaboratieve berichtensysteem ook wordt gewaardeerd door verschillende gebruikers, ongeacht het profiel en de grootte van het bedrijf of de instelling. Allen rechtvaardigen hun keuze door :


 • Uitstekende gegevensbeveiliging: deze worden gehost in datacenters die maximale garanties bieden om ze te bewaren. Er zijn ook regelmatige back-ups gepland om alle overgedragen gegevens te beschermen.
 • Gecontroleerde en lagere beheerkosten: Zimbra collaboratieve berichtensoftware wordt aangeboden in SaaS, de gebruikskosten zijn minder duur voor leden die kunnen kiezen voor een maandelijks abonnement dat alle gekozen opties dekt.
 • Goed reactievermogen en updaten: met een SaaS-berichtensysteem is het mogelijk om in korte tijd te reageren. Het enige dat u hoeft te doen, is contact opnemen met de serviceprovider zodat deze de nieuwe functies van Zimbra kan instellen en toegang kan verlenen.
 • Toegankelijkheid via alle digitale tools: mobiel, tablet, pc, alle communicatietools hebben toegang tot open source collaborative messaging via een webinterface. Aan de slag gaan en de gezamenlijke berichtgeving van Zimbra integreren is heel eenvoudig en geen probleem.


Deze verschillende voordelen van Zimbra-berichtenuitwisseling vereenvoudigen zowel het beheer als de regelmatige updates van de software. Ze garanderen gegevensopslag en back-ups volgens de hoogste normen en passen zich aan alle mobiele media aan. Het gebruik van Zimbra om te communiceren biedt bedrijven echt gemak, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over onderhoudsproblemen.

Hoe gemakkelijk migreren naar Zimbra ?

U wilt migreren naar gezamenlijke berichtenuitwisseling van Zimbra. Om dit te bereiken kunt u imapsync esp gebruiken en migreren naar Zimbra. De imapsync-tool maakt synchronisatie van twee IMAP-accounts mogelijk.

U hoeft de wachtwoorden voor de accounts op de Zimbra-server niet te kennen. Herkenning of authenticatie kan worden gedaan vanaf het beheerdersaccount. U moet echter de wachtwoorden hebben voor de accounts op de oorspronkelijke server.

Een van de grote voordelen van deze tool voor het migreren naar Zimbra collaborative messaging is dat het de mogelijkheid biedt om meerdere keren op hetzelfde account te imapsync om de tijd te verkorten dat de gebruiker geen toegang meer heeft tot de collaborative messaging service.

De procedure voor het migreren naar Zimbra vanaf een DOVECOT- of CYRUS-server is exact dezelfde als die eerder werd uitgelegd. U gebruikt de imapsync-tool en hoeft alleen de wachtwoorden te hebben voor de accounts die worden gebruikt om toegang te krijgen tot de oorspronkelijke servers.

Als u nu uw Zimbra-mailbox wilt bijwerken, hoeft u alleen maar de nieuwste versie te downloaden en het aanbevolen installatieproces te volgen. Voorafgaand aan een migratie of update naar Zimbra, is het raadzaam om back-ups te maken door een "momentopname" te maken om de wijzigingen bij te houden die zijn aangebracht tijdens uw migratie naar Zimbra collaborative messaging.
CookiesPrivacy