Raspberry Pi 4 microserver

 • Processor

  1 CPU (4C) @1,5GHz

  Raspberry Pi 4 ARM v8

 • Inclusief

  IPV6 (IPv4 Optie)

 • RAM

  4 GB DDR4

 • Bandbreedte

  1 Gbit/s

 • Opslag

  16 GB SD Card

 • Beschikbaarheid

  99,95 %

€6,99Ex. BTW/Maand


Powered by Raspberry PiDe Raspberry Pi 4 is het nieuwste microserver model dat is gelanceerd door de Raspberry Pi-stichting. Oorspronkelijk ontworpen als een nicheproduct voor techneuten, met de ambitie om elektronica aantrekkelijker en betaalbaarder te maken, werden deze microservers (of nanocomputers) snel succesvol, tot op dag van vandaag een echte klassieker. Voor een betaalbare prijs en met een minimum aan ruimte hebben gebruikers toegang tot een minicomputer die tal van projecten kan integreren, of het nu gaat om persoonlijke projecten van het type mediacenter of professioneel, zoals webhosting, het hosten van applicaties of zelfs voor back-up op afstand.

Op het vlak van functies weet deze gloednieuwe Raspberry Pi 4 te verleiden met een processorsnelheid die veel hoger ligt dan die van de vorige versie, een Gigabit-poort, USB3-connectiviteit, maar ook de mogelijkheid om tot 4 GB RAM te installeren.

Rasbperry Pi 4 & IKOULA

Omdat het aanbieden van technologische innovaties aan zijn klanten - naar het beeld van wat de microserver vertegenwoordigt - deel uitmaakt van het DNA van het bedrijf, besloot IKOULA zijn expertise en professionele infrastructuur te combineren met Raspberry Pi-technologie , om het eerste volledige IPv6-aanbod op de markt te creëren (optioneel IPv4) en zijn klanten in staat te stellen de Raspberry Pi 4 te integreren in grootschalige professionele projecten.

Microserver: waarvoor?

Microservers vertegenwoordigen een aantal voordelen.
Ten eerste, de prijs: moeilijk te verslaan zo'n prestatie/prijs-verhouding in een datacenter!
Dezelfde vaststelling met betrekking tot het energieverbruik: wat een Raspberry Pi 4 kan verbruiken, heeft niets te maken met wat een zogenaamde "klassieke" server kan verbruiken (afhankelijk van het uitgevoerde project en de gekozen configuratie uiteraard), het verbruik van de 1ste kan 5 zijn keer lager dan het verbruik van de 2de. Dus door te kiezen voor een IKOULA-microserver, vermindert u de ecologische impact van uw activiteit.
Vervolgens heeft deze microserver de actieve ondersteuning van de hele Raspberry Pi-community, die fouten detecteert en corrigeert en elke gebruiker helpt bij het uitvoeren van zijn projecten.
Meer concreet op het gebied van het gebruik bieden microservers geweldige mogelijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld perfect voor:

 • Het creëren van een eigen mailserver : Hiermee houdt u de volledige controle over uw e-mailsysteem en creëert u tal van e-mailadressen met uw eigen domeinnaam, vertrouwend op een grotere flexibiliteit en op een niveau van vertrouwelijkheid en beveiliging dat hoger is dan dat van bepaalde externe berichtenservices.
 • Het creëren van een eigen webserver : Compatibel met de meeste programma's (Apache/lighttpd/NGINX ...), zijn microservers perfecte bondgenoten om te dienen als testbank voor lokale websites vóór publicatie, maar ook om eenvoudige websites te hosten (statistieken bijvoorbeeld ) met een beperkt verkeer.
 • Het creëren van een eigen VPN-server : Door de microserver te gebruiken als een centrale instantie voor authenticatie voor de VPN-cliënten, kunt u eenvoudig al uw gegevens coderen en een maximale veiligheid garanderen voor uw meest gevoelige gegevens in een private of professionele context.

Wat zijn de voordelen van een Raspberry Pi 4-microserver gehost bij IKOULA?

Hoewel microservers soms direct thuis kunnen worden gehost, kan de keuze om uw Raspberry Pi 4 en de gegevens aan een host toe te vertrouwen de beste beslissing zijn, om zo uw projecten veilig te laten ontwikkelen, vertrouwend op professionele teams.

Door te opteren voor een microserver bij IKOULA, profiteert u niet alleen van meer dan 20 jaar technische expertise, maar bovenal profiteert u van echte beveiliging en een niet te verwaarlozen gemoedsrust. Onze ondersteuningsteams zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar en kunnen - omdat ze zich binnen onze datacenters bevinden - indien nodig snel op de machines ingrijpen.

Een ander voordeel is de infrastructuur en het zeer professionele netwerk van IKOULA. Met meer dan 2.550 m² aan datacenters, een multi BGP4-netwerk, IPV4/IPV6 dual-stack, bandbreedte op 1 Gbit/s en meer dan 350 peering-overeenkomsten, garandeert IKOULA u altijd een servicekwaliteit en een hoge beschikbaarheid, zodat uw projecten vorm kunnen krijgen en met vertrouwen kunnen groeien.