Hoe kritische applicaties hosten?

Kritische applicaties moeten op elk moment functioneren en mogen nooit offline zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij e-commerce, banken of nooddiensten. De beheerders van kritische applicaties hebben er dus alle belang bij om dit type beveiligingssysteem in te stellen, veel minder duur dan een verlies van geld gegenereerd door een offline site.


Wat zijn de voordelen van de oplossingen
van IKOULA voor de kritische applicaties
?
Franse hosting

Door uw bestanden te hosten bij IKOULA, houdt u uw gegevens dicht bij u. De datacenters van IKOULA zijn gevestigd in Frankrijk (Champagne-Ardenne en Hauts-de-France) en vallen onder de Europese wetten voor de bescherming van persoonlijke gegevens.


Begeleiding

IKOULA doet er alles aan om haar klanten optimaal te begeleiden en de best mogelijke ervaring te garanderen. Technische ondersteuning is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en de technici zijn uiterlijk binnen een uur klaar om in te grijpen. Bovendien, dankzij verschillende monitoringoplossingen van ons netwerk, handelen de IKOULA-teams proactief, zodra er een probleem is vastgesteld, zelfs als u het nog niet hebt opgemerkt.Veiligheid van het netwerk

Door uw server in een datacenter te laten, profiteert u ook ten volle van alle beveiliging die deze laatste mogelijk maakt. Het IKOULA-netwerk is beschermd tegen DDOS-aanvallen met anti-DDOS oplossingen niveau 3. Bovendien wordt dit netwerk voortdurend getest en de meerdere overeenkomsten van Ikoula met de verschillende operatoren garanderen een continue en hoogwaardige service.“De juiste oplossing kiezen voor kritische applicaties Om aan deze eisen te voldoen heeft IKOULA de VPS High Availability ontwikkeld, wat de aanbevolen oplossing is voor het hosten van kritische applicaties.


VPS High Availability

Om aan deze eisen te voldoen heeft IKOULA de VPS High Availability ontwikkeld, wat de aanbevolen oplossing is voor het hosten van kritische applicaties.

De VPS High Availability biedt een virtuele infrastructuur inclusief een PRA. Dit zeer redundante platform bevat twee hosts, die de server hosten en zorgen voor de opslag ervan. Ook is de server bij een storing of een defect in staat om opnieuw op te starten op de tweede host. Deze VPS High Availability is essentieel voor het hosten van kritische applicaties en is een geschikte oplossing in het geval van een informaticaramp.

De VPS High Availability iis daarom een platform waar alle componenten verdubbeld zijn: de hosts van de server, de controllers die de opslag beheren, de voeding, de ingang van de stroom, het netwerk ... Anderzijds wordt dit type VPS gekenmerkt door de aanwezigheid van een PRA, gelegen op een host in een andere serverruimte, op een andere verdieping.

Ook klanten die willen overschakelen naar een VPS High Availability profiteren van twee dubbele virtuele machines, die op twee verschillende servers draaien, die zich op twee afzonderlijke netwerken bevinden. Voor maximale beveiliging kunnen zelfs de datacenters die de servers hosten worden gescheiden. Elke machine is dan in staat om het over te nemen als de tweede een storing zou vertonen.

Dankzij de PRA die deel uitmaakt van de VPS High Availability is het mogelijk om, in geval van een storing of een ramp, de herstart te verzekeren op de tweede server via de dubbele virtuele machine die we eerder noemden. De PRA maakt het dus mogelijk om de economische impact van een computerstoring van het bedrijf te beperken. Hij omvat de architecturen, evenals de beveiligingsmiddelen die worden geïmplementeerd om de beveiliging van de applicatie te waarborgen.

Meer informatie


Verdubbel de beveiliging van uw oplossing met Veeam

Veeam is een IT-back-up- en beveiligingsoplossing speciaal voor bedrijven, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Deze professionele cloudback-upoplossing past zich aan elk type activiteit en elke werklast aan en biedt optimale gegevensbescherming, van het kleinste bestand tot de fysieke of virtuele server, inclusief alle werkstations en mobiele apparaten. Veeam beschermt bedrijven ook tegen kwaadaardige malware- of ransomwareaanvallen en biedt bedrijfsleiders en IT-managers een breed scala aan beveiligingstools.

Meer informatie
Vertrouw het onderhoud van de beveiliging van uw oplossing toe aan professionals

Behalve de materiële beveiliging die wordt geboden door de VPS High Availability-oplossing, kan u zich abonneren op ons outsourcing-serviceaanbod om het onderhoud en de bewaking van uw oplossing toe te vertrouwen aan onze teams van professionals. Afhankelijk van het niveau van outsourcing dat u kiest, kunnen we zowel uw systeemmonitoring en supervisie voor u beheren, als volledige ondersteuning bieden voor uw systeemadministratie zodat u zich kan concentreren op uw applicaties.

Meer informatie

De producten bekijken
Meer informatie nodig? Over de aanbiedingen inzake kritische applicaties. Neem contact op met onze verkoopafdeling