Wat is IKOULA?

Franse webhost sinds 1998.

IKOULA is een specialist in computerwebhosting, toegewijde servers en cloud sinds 1998. Wij beschikken over onze eigen datacenters in Frankrijk (Reims en Eppes) en ook over dochterondernemingen in Nederland en Spanje.

Onze cloud computing-oplossing – CLOUD IKOULA ONE – is gemakkelijk te gebruiken en te implementeren, flexibel volgens uw behoeften en garandeert een zeer hoge beschikbaarheid. U bent dichter bij uw eindklanten. Onze meertalige teams zijn 24/7 beschikbaar om u te ondersteunen bij uw projecten.
IKOULA We Host With Care

IKOULA in cijfersDe onderneming, de infrastructuur, het netwerk • Klanten in meer dan 0 landen
 • 0 DC eigenaar in Frankrijk
 • 0 m² te Reims en 0 m² te Eppes
 • 0 Points of Presence in Europa
 • 0 talen gesproken door onze teams
 • 0 Gbit netwerkcapaciteit


Sinds onze oprichting heeft de Mens altijd een overheersende plaats in onze activiteit gehad: voor ons zouden de mooiste technologieën niets zijn zonder een beetje menselijkheid. We voeren dus campagne voor een menselijke hosting en Cloud, omdat deze oplossingen worden bedacht door Mensen voor Mensen. We vinden dit idee terug in onze handtekening "we host with care", die onze visie op het vak perfect samenvat.

Geschiedenis van IKOULAChronologische fries
 1. Oprichting van IKOULA
 2. Integratie van colocatie-aanbiedingen
 3. Verhuur van toegewijde servers
 4. Creatie van de IKOULA Express online winkel
 5. Opening van het Datacenter van Reims
 6. Pionier van de publieke Cloud
 7. Oprichting van de divisie IES
 8. Lancering van het aanbod iKeepinCloud
 9. Lancering van de markplaats EX10
 10. Toetreding van Ardian tot het kapitaal van IKOULA
 11. Opening van het Datacenter van Eppes
 12. Implementatie van de Cloud op 3 continenten
 13. Nieuw logo, nieuw charter
 14. Ondertekening van een samenwerking met VMware
 15. Overname van IKOULA door de SEWAN-groep
 16. ISO 50001-certificering behalen
 17. ISO 27001-certificering behalen
Waarom voor ons kiezen?"We host with care" - de ruggengraat van IKOULA.

Een knowhow en een expertise gebouwd op een verhaal

Het domein van de nieuwe technologieën is in constante verandering. Zeldzaam zijn de bedrijven die hun koers in kaart hebben kunnen brengen aan de hand van technische ontwikkelingen, terwijl ze vertrouwen op sterke en deskundige teams. IKOULA is zo‘n bedrijf. Al 20 jaar lang, geen uitspattingen, maar een echt doordacht project, gebouwd rond de mens, met onberispelijke klantenondersteuning, en kwalitatieve producten en oplossingen, ontworpen om te beantwoorden aan de behoeften van alle professionals binnen de sector.
Als een echte pionier op het gebied van hosting in Frankrijk, zijn wij er vandaag nog steeds om u de oplossingen van morgen aan te bieden.


De mens in het hart van de innovatie

Omdat de mooiste technologieën niets zijn zonder een beetje menselijkheid, staan achter al onze innovaties mannen en vrouwen die dagelijks werken aan een meer verantwoordelijke, betrouwbare en vooral innovatieve hosting. Verder gaan in het creëren van innovatieve oplossingen en producten maakt deel uit van ons DNA. Als bewijs leverde IKOULA als eerste host in Frankrijk 100% toegewijde servers online.Nabijheid en reactiviteit ten dienste van de kwaliteit

Bij IKOULA staat de constante evolutie van onze services voorop. We streven ernaar om de gebruikerservaring dag na dag te verbeteren, dankzij een persoonlijke ondersteuning te allen tijde en dankzij een proactiviteit.
Bij verzoeken van klanten volgen wij strikte specificaties om een duidelijk en snel antwoord te bieden. De gevonden oplossingen worden vervolgens weergegeven in onze openbare kennisbasis, om al onze klanten te helpen.
Onze prioriteit ligt bij het aanbieden van een maximaal serviceniveau en een complete en voortdurende klantenondersteuning. Onze technische ondersteuning is ook 24/7 beschikbaar om de duurzaamheid van uw infrastructuur en uw gemoedsrust te garanderen.Onze waardenDe mens ten dienste van de Mens.

Bij IKOULA hebben we al onze waarden en motivaties rond hetzelfde concept geconcentreerd: de Caring. Net als een restaurateur of een hotelier is een webhost een serviceprovider. Daarom willen we onze klanten een kwaliteitsservice garanderen, zowel op het niveau van de de oplossing als voor het product zelf, en bij de ondersteuning van onze klanten. Daarom stellen wij teams van gepassioneerde mensen ter beschikking die uw problemen en uw behoeften perfect kennen en die u zullen helpen om de best aangepaste oplossingen te kiezen en te implementeren.

Ons doel is om de host te worden die u wilt aanbevelen.

 • Franse hosting

  Als pionier op het gebied van Franse hosting, ijveren we sinds onze oprichting voor een verantwoordelijke Cloud. U weet waar u uw gegevens plaatst, we beloven u dat er geen verrassingen zullen zijn.

 • Mijn site is groen

  Als speler in de economie doen we er alles aan om de impact van onze activiteiten op het milieu te minimaliseren. We kozen voor energie die 100% afkomstig is van een hernieuwbare bron.

 • ISO

  In al onze activiteiten zijn informatiebeveiliging en energiebeheer twee centrale thema's voor ons. Het bewijs van onze inzet voor een meer verantwoorde cloud, de ISO 50001- en 27001-certificeringen die door onze teams zijn geïmplementeerd.

Onze knowhow & onze expertise IKOULAVaardigheden en mensen ten dienste van uw oplossing


Onderzoek & Ontwikkeling

>IKOULA is een van de weinige hosts die een echte cel heeft die zich toelegt op Onderzoek & Ontwikkeling. Deze is geïntegreerd in de Ontwikkelingspool en heeft als functie het valideren van interne en externe oplossingen en het opnieuw ontwikkelen van managementtools voor de interne teams en voor onze klanten. De parallelle technologische waakfunctie maakt het ons mogelijk om u de best aangepaste en de meest duurzame oplossingen te bieden.

Deze controle van begin tot einde stelt ons in staat om nieuwe diensten te integreren en de bestaande permanent en onafhankelijk te perfectioneren. Onze capaciteit voor innovatie en onze onafhankelijkheid vormen een garantie van duurzame evolutie voor onze klanten.Netwerk en Veiligheid

 • Ontwerp en implementatie van een geavanceerde netwerkarchitectuur (redundant en beveiligd)
 • Implementatie en beheer van VPN
 • Beveiliging van platformen
 • Beheer en onderhoud van Load Balancing-oplossingen (dedicated en gedeeld)
 • Beheer en onderhoud van firewall oplossingen
 • Punctuele en terugkerende systeembeveiligingsaudits
Systemen en Servers

 • Ontwerp en implementatie van serverplatforms
 • Beheer en onderhoud van servers in Windows- en Linux-omgeving
 • Standaardberichten, zakelijke berichten en samenwerking
 • Synchronisatie, replicatie en redundantie van de servers
 • Implementatie en Beheer van databases (MySQL / MS SQL)
 • Implementatie en Onderhoud van databases (MySQL / MS SQL)
 • Implementatie en Beheer van MySQL-clusters
 • Ontwerp en implementatie van gevirtualiseerde omgevingen
 • Beheer en Onderhoud van gevirtualiseerde omgevingen
Onze PartnersCertificeringen en technologiepartners
 • ciscoBeveiligingsapparatuur voor KMO en grote accountswww.cisco.com
 • opensrsOpensrs, partner voor het beheer van domeinnamen en SSL-certificatenwww.opensrs.com
 • EsetEen complete oplossing om uw infrastructuur te beschermenwww.eset.com
 • pleskEen breed scala aan oplossingen in functie van automatisering en virtualisatiewww.plesk.com
 • citrixOplossingen in functie van virtualisatie, netwerken en cloud computingwww.citrix.fr
 • SynologySynology, opgericht in 2000, creëert verbonden netwerkopslag (NAS)www.synology.com
En ook...