Over Ikoula

De architect van uw gemoedsrust

Opgericht in februari 1998, is Ikoula al vanaf het prille begin een puur hostingbedrijf. Deze ervaring komt rechtstreek ten dienste van onze klanten. Dat weten ze te waarderen. Onze klanten van het eerste uur zijn nog steeds loyaal aan ons bedrijf. Ook onze eerste medewerkers zijn ons trouw gebleven omdat zij, net als onze klanten, in Ikoula een evenwichtige, dynamische en duurzame organisatie vinden. Financieel onafhankelijk leggen wij alleen verantwoording af aan onze klanten. Onze vrijheid stelt ons in staat om snel te reageren, om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen, maar ook om continuïteit als speerpunt te hebben, zo wordt bijvoorbeeld alle winst van Ikoula herinvesteert in verdere ontwikkeling en consolidatie. Vandaag wordt Ikoula erkend voor haar deskundigheid, voor de kwaliteit van ons beheer en de hoogwaardigeid van onze diensten. Ikoula host meer dan 35.000 sites en beheert meer dan 5.000 servers.

Ikoula in cijfersDe architect van uw geruststelling • 0 klanten
 • 0 Centro de datos en propiedad
 • 0 m² Reims 0 m² Eppes
 • 0 servers
 • 0 virtuele servers
 • +0 live sites
 • 0 Gbits VAN BANDBREEDTE
 • 0 peering overeenkomsten
 • 0 kms vezels gebruikt


GeschiedenisOnze geschiedenis sinds 1998
Frise Chronologique
Waarom Ikoula?Overzichtelijke waarden

 • Een stevige body

  Hoewel Ikoula actief is op het gebied van de nieuwste technologieën, houdt het traditionele bedrijfswaarden hoog. Geen rare frasken bij ons. Centraal staat de bouw van een stevig bedrijf met een solide basis, waar besluiten doordacht genomen worden en ontwikkelingen gestaag plaatsvinden. Sinds de oprichting is alle winst stelselmatig opnieuw geïnvesteerd in de ontwikkeling en consolidatie van het bedrijf. We waren er aan het begin van hosting in Frankrijk, we zijn hier vandaag en we zullen er morgen nog steeds zijn.

 • Ter ondersteuning van een innovatieve geest

  Innovatie is onderdeel van de DNA van Ikoula, dit vertaalt zich door regelmatig nieuwe dienstlanceringen maar ook door een constante verbetering van bestaande oplossingen. Ikoula was het eerste bedrijf dat dedicated servers 100% online ging verkopen, de eerste die AJAX - ASP.NET-aan 2.0 - MS MSQL 2005 in haar aanbod opnam en op vele andere terreinen vernieuwende producten heeft gelanceerd. Het is een van de zeldzame hosters die zo’n breed panel van oplossingen aan kan bieden, en dat ook tot in de puntjes weet te beheren. Interne ontwikkelaar en een breed team van partners staan ten dienste van onze klanten om dagelijks hun ervaring te verbeteren door gemak, kwaliteit en een breed scala aan oplossingen.

 • Commitment aan kwaliteit en diensten

  Ikoula is dagelijks bezig met verbetering op alle fronten. Alle vragen worden geanalyseerd en beantwoord via een proces van drie verschillende stappen: Rechstreeks antwoord, oplossing in de context van de vraag De oplossing wordt vastgelegd en geïntegreerd in de knowledge base De oplossing wordt geintegreerd in het ontwikkelplan voor structurele aanpassingen Dankzij deze gestructureerde aanpak en de menselijke en technische middelen die Ikoula ervoor inzet, kunnen wij ons met vertrouwen committeren aan een transparante werkwijze en goed vastgelegde service level agreements.

 • Geborgd door de juiste middelen

  Ikoula is eigenaar van haar eigen datacenter van de laatste generatie van 1700 m² maar is ook aanwezig in andere twee datacenters in de buurt van Parijs. Toegang toe, en de structuur van deze gebouwen voldoen aan zeer strenge normen om de veiligheid van uw gegevens te garanderen. Ikoula exploiteert een dynamisch Europees netwerk (Parijs, Londen, Amsterdam, Frankfurt...) gebaseerd op geavanceerde technologieën (volledig-Mashhad OSPF-/ BGP4). Deze technologieën zorgen voor hoge beschikbaarheid en snelheid van toegang tot uw gegevens. Omdat het Internet voortdurend en in real-time in beweging is, is de technische ondersteuning van Ikoula 24/24, 7 d/7 en 365 dagen bereikbaar. Ons trainingsprogramma is gespitst op onze nieuwe aanbiedingen en nieuwe technologieën, waarmee wij de deskundigheid van uw gesprekspartners kunnen garanderen. Een team van geïntegreerde ontwikkelaars- en corporate partners vult het plaatje aan om u volledig van dienst te zijn.

 • Eerlijke en toegankelijke prijzen

  Een goede overeenkomst is een gebalanceerd document dat de duurzaamheid van de samenwerking borgt. Onze prijzen zijn agressief (sommige diensten zijn de goedkoopste op de markt!), maar we zullen geen concessies doen aan de kosten die nodig zijn voor de levering van de aangekondigde kwaliteit van de diensten. Beste prijs, ja. Maar niet tot elke prijs! Onze ontwikkeling is het resultaat van de samenwerking met onze klanten, en wij blijven luisteren naar uw behoeftes.