NETWERK- EN BEVEILIGINGSDIENSTEN

Ontdek het gebruik van onze netwerk- en beveiligingsdiensten
(Antivirus, Firewall, VPN, Bandbreedte, Load Balancing, bedrijfscontinuïteitsplan / rampherstelplan (BCP / DRP), zwevende IP-adressen)

IKOULA, webhost sinds 1998, biedt verschillende beveiligingsoplossingen en -opties voor uw netwerk als onderdeel van zijn aanbod van platformen op maat. Dankzij onze expertise ondersteunen wij onze klanten bij het beveiligen van hun infrastructuur om uw gegevens, de belangrijkste bron van uw bedrijf, te beschermen tegen DDoS-aanvallen, enz.
AntivirusoplossingEen complete, gecentraliseerde cyberbeveiligingsoplossing om uw infrastructuur te beschermen
Eset Protect Advanced

Eset Protect Advanced Onze antivirusoplossing is gebaseerd op ESET Protect Advanced-technologie en biedt eenvoudig, gecentraliseerd beheer via de beheerconsole.


 • Bescherming van Endpoints


 • Serverbescherming


 • Gegevensencryptie


 • Bescherming tegen geavanceerde bedreigingen


 • Granulaire controle van procedures


 • Automatische takenWenst u meer informatie over deze aanbieding? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze specialisten. Neem contact op met onze sales afdeling
Firewall-oplossing Laat alleen IP's die door de firewall zijn geautoriseerd toe tot het netwerk via poorten die ook door de firewall zijn geautoriseerd.

Onze firewalloplossing is gebaseerd op de Fortinet-oplossing. Hiermee kunt u uw omgeving effectief beschermen tegen ongewenste indringers op uw netwerk. Het is een marktreferentie die eenvoudig te implementeren is.

Schéma Firewall

 • Geconsolideerd platform
  (firewall, VPN, enz.)


 • Eenvoudig te implementeren op fysieke en/of virtuele servers


 • Uitgebreide beheerinterface
  (rapporten, netwerkstatistieken, enz.)


 • Vereenvoudigd regels aanmakenWenst u meer informatie over deze aanbieding? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze specialisten (aanbod onder voorbehoud van toezegging). Neem contact op met onze sales afdeling

VPN (virtueel privénetwerk)Het opzetten van een virtuele tunnel om versleutelde informatie te transporteren tussen twee fysieke punten.
Schéma VPN

Waar wordt het voor gebruikt?
VPN is een zeer effectieve oplossing voor het beschermen van je gevoelige gegevens, vooral wanneer je verbinding maakt met openbare netwerken met minder beveiliging. Dankzij VPN kun je met een gerust hart reizen terwijl je verbonden blijft en je documenten privé delen, allemaal onder dekking van maximale beveiliging.

Hoe werkt het?
Onze VPN-oplossing is inbegrepen in onze firewalloplossing.
Het bestaat uit een virtuele tunnel voor het transporteren van informatie, versleuteld op twee fysieke punten en verbonden met een redundante backbone, op een hogesnelheidsnetwerk gebaseerd op meer dan tien operators.


 • Gegevensversleuteling


 • Netwerk met hoge snelheid


 • Redundante backboneWenst u meer informatie over deze aanbieding? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze specialisten. Neem contact op met onze sales afdeling
BandbreedteIKOULA, specialist in webhosting, biedt een bandbreedteoplossing voor uw informatiesysteem.
Bandbreedte is inbegrepen in onze Cloud, Co-location, enz. diensten.
Schéma Transit IP

Waarvoor wordt het gebruikt?
Bandbreedte maakt je diensten toegankelijk op het internet.

Hoe werkt het?
Dankzij onze transitoperators en onze vele peeringovereenkomsten op verschillende exchange points profiteert u van toegang tot een redundant netwerk met meerdere operatoren, waardoor uw diensten optimaal beschikbaar zijn op het internet.

Optioneel kun je kiezen voor een 10G-verbinding, dubbele netwerkuplink of extra publieke IP-adressen. Je kunt ook je eigen IP-adressen importeren via de BYOIP-functie (Bring Your Own IP) om de continuïteit van de connectiviteit voor je diensten te garanderen.


 • Talrijke peeringovereenkomsten


 • 1G glasvezelverbinding, 10G optioneel


 • Redundant multi-operator netwerkWenst u meer informatie over deze aanbieding? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze specialisten. Neem contact op met onze sales afdeling
Belasting verdelen (load balancing) Installatie van apparatuur om verkeer naar verschillende servers te verdelen.
Load balancing

Load balancing is zeer nuttig tijdens periodes van druk verkeer en stelt je in staat om met de juiste apparatuur het verkeer over meerdere servers te verdelen. Dit verhoogt de fouttolerantie van uw servers. • Beschikbaarheid van de site, zelfs tijdens piekperiodes


 • Toepassingsredundantie


 • Load balancing tussen servers
Wenst u meer informatie over deze aanbieding? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze specialisten (aanbod onder voorbehoud van toezegging). Neem contact op met onze sales afdeling

Bedrijfscontinuïteitsplan / rampherstelplan (BCP / DRP)IKOULA implementeert oplossingen voor bedrijfscontinuïteit en disaster recovery die voldoen aan de hoogste normen (veerkracht, flexibiliteit, veiligheid, sterke connectiviteit), tegen gecontroleerde kosten.

Onze oplossingen zijn verdeeld over onze 2 eigen datacenters, die 50 km van elkaar verwijderd zijn.
Schéma VPN
NODIG :
 • Om het risico van lokale / hardware- of zelfs sitebrede storingen te beperken
 • Om de beschikbaarheid van een site te garanderen (bijv. e-commerce)
VOORDELEN :
 • Inter-site gegevensreplicatie om de continuïteit van de service en de integriteit van uw gegevens te garanderen
 • Inter-site gegevensreplicatie om de continuïteit van de service en de integriteit van uw gegevens te garanderen

Floating IPs NIEUW
Veel bedrijven zijn bang dat hun applicaties uitvallen en hun website offline gaat als gevolg van een cyberaanval of een operationeel incident. Een dergelijke onbeschikbaarheid kan leiden tot verlies van gegevens en productiviteit, maar ook tot inkomstenderving.

Deze situatie kan nu worden voorkomen dankzij floating IP's, een echte proactieve oplossing die werkt als een natuurlijk beheerde DRP. Met dit systeem kunnen bedrijven het IP van hun servers "zwevend" maken, zodat verkeer kan worden omgeleid naar een andere machine in een apart datacenter, om eventuele onderbrekingen van de service te voorkomen en tot een minimum te beperken (zonder afhankelijk te zijn van DNS). Deze zwevende IP's dienen als redundantie.Wenst u meer informatie over deze aanbieding? Vraag dan vrijblijvend advies aan onze specialisten. Neem contact op met onze sales afdeling

Hulp & Faqs Veelgestelde vragen

Alles bekijken Alles sluiten
Wat is een VPN?
VPN is de afkorting voor "Virtual Private Network" (of virtueel privénetwerk in het Nederlands). Wanneer u openbaar en zonder VPN op internet surft en e-mails verzendt of bestanden deelt, genereert u verkeer op een gemeenschappelijk virtueel netwerk. U kunt dit netwerk niet verlaten zonder een spoor achter te laten. Deze informatie kan eenvoudig worden onderschept en gehackt.
Een VPN verzamelt uw informatie via een coderingssysteem. Deze informatie kan niet worden gedecodeerd door andere agenten, zoals uw internetprovider (ISP) of andere websites in het algemeen. De codering gebeurt volgens verschillende protocollen (PPTP, OpenVPN, IPSec enz.).
Met deze codering wordt een privétunnel gemaakt, een gesloten link tussen de klant die de VPN- en de VPN-server gebruikt. Daarom heeft de VPN-service altijd een gebruiker en een provider nodig.
VPN wordt vaak gebruikt in het kader van telewerken om voor een veilige verbinding van de werknemer met de tools van het bedrijf te zorgen.
Wat is IP Transit?
IP Transit verwijst naar de bandbreedte die wordt verkocht door Internet Service Providers (ISP's) en contentproviders. De conventionele tarifering is gebaseerd op het consumptietempo dat de klant gedurende een kalendermaand gebruikt, evenals op een minimale verbruiksverplichting.
Wat is een load balancer?
Per definitie is load balancing, ook wel “laadverdeling” genoemd in het Nederlands, een verzameling van methoden die in de IT-wereld worden gebruikt voor:
 • Het verhogen van de berekeningssnelheid (hierdoor kan het aantal mogelijke bezoekers aan een website verhogen, door het aantal beschikbare hosts te vergroten.)
 • Optimaliseren van de verwerking van verzoeken en zo een hoge beschikbaarheid van de service garanderen.
Wat is een firewall?
Een firewall is een IT-instrument (hardware en/of software) dat is ontworpen om de gegevens van een netwerk te beschermen (bescherming van bijvoorbeeld een pc die is aangesloten op het internet of bescherming van een bedrijfsnetwerk) . Het zorgt voor de beveiliging van netwerkinformatie door de toegang te filteren en de uitgangen te monitoren volgens de door de beheerder gedefinieerde regels. De firewall beveiligt het netwerk, de serverinfrastructuren en de fysieke machines.