Hoe installeer ik een FTP-server?

Met gemak uw FTP-server installeren.

Een FTP (File Transfer Protocol) – server staat de overdracht van bestanden via het Internet of een lokaal computernetwerk (intranet) toe. Iedereen met een machtiging kan bestanden up- en downloaden naar een externe computer door gebruik te maken van een FTP-server.
De standaard en meest gebruikte poort is poort 21. Toegang verkrijgt u door het openen van een FTP-map en het invoeren van uw wachtwoord
Het ftp-protocol staat het verzenden van bestanden naar een andere computer (upload) en het downloaden van bestanden vanaf een andere computer (download) toe. Door deze eigenschap zijn FTP-servers zeer nuttig bij het bewerken van een gehoste website.

FTP toegang op Ikoula Het ftp-protocol op verschillende manieren gebruiken.

Ieder Ikoula hosting pakket bevat, naast toegang tot de webserver, ten minste één ftp-toegang voor het beheer van uw site. Wanneer u ruimte huurt op een dedicated server of virtuele server vraagt Ikoula, buitengebruikstelling, in alle bereiken van de server. De ftp-service is ook beschikbaar op al onze Windows of Linux hosting. . Nauw verwant aan het opslaan van FTP-files, stellen wij ook een zogenaamde IKeepinCloud online opslag aanbieding tot uw beschikking, die het opslaan van al uw files en documenten met geïntegreerd multi-protocol mogelijk maakt.

  • FTP-client
    Een FTP client is de software die u gebruikt om bestanden te delen. In het volgende voorbeeld met FileZilla.
  • FTP-server
    De FTP-server is een programma voor het uitwisselen van bestanden. Het is geïnstalleerd op de server. Net zoals er vele FTP-clients bestaan, zijn er verschillende FTP-servers: vsFTPd, ProFTPd, PureFTPd...

Knowledge base Meer leren over het FTP-protocol?

Ontdek onze supportsite