• Home
  • VMWARE
  • Hoe u de kracht van virtualisatie kunt benutten

Hoe u de kracht van virtualisatie kunt benutten

De kracht van virtualisatie voor uw bedrijf
Omdat IT zich door elk aspect van ons werk en ons leven heeft verspreid, doet zich een structureel probleem voor. Met elke nieuwe toepassing, elke innovatie die ons een utopische wereld belooft, neemt onze werkelijke productiviteit af. Alles wordt geïmplementeerd, we moeten te veel nieuwe IT-tools beheren, te veel ontwikkelingen volgen, te veel technische details begrijpen ... En elke nieuwe tool brengt zijn aandeel nieuwe fouten met zich mee.

Virtualisatie is een totale en radicale oplossing die het mogelijk maakt om van koers te veranderen: het vereenvoudigt processen, maakt ze op afstand toegankelijk, beveiligt ze ... en laat je toe aan productiviteit en kwaliteit van leven.

Wat virtualisatie jou oplevert

Het principe van virtualisatie is om al uw tools te groeperen in virtuele machines (VM's). Het concept van een virtuele machine is hetzelfde als een VPS-hosting: een fysieke server kan meerdere virtuele servers bevatten, elk gewijd aan een specifieke toepassing. In de huidige processen heeft elke applicatie zijn eigen fysieke middelen nodig, die onbruikbaar blijven zodra de applicatie in stand-by wordt gezet.

Dankzij een systeem van hypervisors kan de gedeelde server zijn bronnen echter concentreren op de lopende applicaties om zijn werktijd te optimaliseren. Het is een vorm van multitasking voor computers.

Kortom, u verlaagt uw behoefte aan fysieke middelen, dus u verlaagt uw kosten en vereenvoudigt het onderhoud en updaten van uw IT-apparatuur.

Hoe virtualisatie het beste gebruiken?

Als het kostenargument essentieel lijkt, heeft de gezondheidscrisis ons een groot voordeel van virtualisatie onthuld. Door alle IT-tools van het bedrijf naar een gecentraliseerd netwerk te verplaatsen - in feite is dit de basis van een Cloud - wordt het voor medewerkers mogelijk om deze op afstand optimaal te gebruiken.

Toen in maart in België, de maandag van de start van de school op afstand, de eerste opsluiting van 2020 van kracht werd, maakten alle ambtenaren van de Europese Commissie om 8.30 uur verbinding met de centrale server om hun taken uit te voeren. Onmogelijk, het aantal gelijktijdige verbindingen zorgde ervoor dat de CE-servers crashten. Overrompeld door de crisis had de EG - zoals de overgrote meerderheid van bedrijven en instellingen over de hele wereld - haar systeem niet geoptimaliseerd voor telewerken.

Virtualisatieoplossingen, zoals die aangeboden door VMWARE, dienen om een veilige en efficiënte omgeving te creëren voor dit telewerken. Aan het einde van de gezondheidscrisis blijft de vraag naar werken op afstand groot en zullen organisaties hier rekening mee moeten houden. Ze moeten duurzame en concurrerende oplossingen implementeren in een zeer gecompliceerde en onstabiele wereld.

Veel werknemers zijn bijvoorbeeld van plan om over te schakelen naar 100% telewerken. Bedrijven zullen zich moeten aanpassen, en dit is waar virtualisatie-oplossingen het beste kunnen worden benut:

  • Externe toegankelijkheid van alle bedrijfstools
  • Efficiënte en stabiele computerhardware
  • Optimalisatie van de toewijzing van middelen
  • Mogelijkheid om alle taken op afstand uit te voeren
  • Efficiënt foutbeheer om een soepel en ononderbroken proces te garanderen

Door een beroep te doen op een wereldberoemde specialist zoals VMWARE en uw computerhardware aan te passen, kunt u profiteren van de kracht van virtualisatie. Met een gecentraliseerde oplossing is er slechts één leerprogramma, één aanpassing en één oplossing die is afgestemd op uw specifieke behoeften .

Meer centralisatie voor meer veiligheid

Door het gebruik van steeds meer applicaties worden onze wachtwoorden vermenigvuldigd, die we steeds vaker vergeten. Door het hele proces te centraliseren in een cloud, kunnen krachtige en efficiënte beveiligingsoplossingen worden gebruikt. Zo zullen alle werkzaamheden plaatsvinden in een veilige virtuele omgeving, met een unieke sleutel. Dit vermindert aanzienlijk de werkdruk en het risico om wachtwoorden te verliezen.

Meer informatie nodig? Vraag onze specialisten om advies. Neem contact op met onze verkoopafdeling
CookiesPrivacy