IT-PRESTATIES MET VMWARE CLOUD DIRECTEUR


Om up-to-date te zijn en voorop te lopen in innovatie, hebben bedrijven een flexibel en efficiënt IT-systeem nodig. Naarmate de vraag naar opslagcapaciteit en rekenkracht toeneemt, lijkt virtualisatie een verstandige keuze en is het essentieel om te wenden tot opslag van computergegevens in de cloud (Cloud Computing).

Wat is VMware Cloud Director?


VMware Cloud Director is een cloud service platform dat bedrijven de mogelijkheid biedt om self-service, private, veilige multi-user clouds te bouwen. Cloudbeveiliging wordt bereikt door virtuele infrastructuurresources te consolideren in virtuele datacenters en deze vervolgens via webportals en API's aan gebruikers bloot te stellen als volledig geautomatiseerde services en in catalogi. Met deze technologie kunnen bedrijven hun eigen virtuele servers inzetten en zo hun eigen virtuele datacenters aanpassen.

Met VMware Cloud Director profiteren ondernemingen van veilige, efficiënte en gepersonaliseerde cloudresources.Tout voir Tout fermer
Met VMware Cloud Director zijn verschillende functies beschikbaar, zoals:
 • Pooling van bronnen voor meerdere gebruikers, wat wordt bereikt door meerdere klanten te hosten en te bedienen vanuit één vCenter dat kan worden uitgebreid over gedistribueerde fysieke servers.
 • VMware Cloud Director biedt een gemakkelijke toegang aan tot het ontwikkelen van cloud-native applicaties voor Enterprise DevOps door Kubernetes en Native VM's, Project Pacific of Enterprise PKS in dezelfde virtuele infrastructuuromgeving te leveren.
 • Goede migratie en beschikbaarheid in de cloud, met name met een uitbreiding van datacentra die veilige hybridisatie, eenvoudige connectiviteit en koude of hete migraties mogelijk maken.
 • Ongeëvenaarde infrastructuurefficiëntie, met contextgevoelige automatisering voor alle workflows. Terraform Provider voor Cloud Director maakt volledige levering van reken- en netwerkbronnen in codevorm mogelijk.
 • Een suite van services en assemblage van services: Cloud Director App LaunchPad biedt Application Platform as a Service (aPaaS) -functionaliteit. Met deze schaalbaarheid kunnen klanten met weinig of geen infrastructuurkennis applicaties van derden of aangepaste applicaties implementeren, en leveranciers kunnen hun portfolio snel uitbreiden vanuit VMware Cloud Marketplace of aangepaste services.
VMware Cloud Director biedt veel voordelen. Deze softwareoplossing stelt bedrijven met name in staat om hun reactievermogen te vergroten door gebruikers eenvoudigweg op maat gemaakte of vooraf geconfigureerde services te laten ontwikkelen, terwijl de beveiliging en controle van multi-user data op basis van VMware vShield-beveiligingstechnologieën behouden blijft. Datacenters helpen de consolidatie te versterken en het beheer van interne bronnen te vereenvoudigen, terwijl de kosten worden verlaagd.
Hoe werkt VMware Cloud Director?
Alle opslag- en rekenresources worden samengebracht op één locatie, in een of meer virtuele datacenters. Als gevolg hiervan hebben bedrijven, in plaats van fysieke infrastructuren te gebruiken en deze op te splitsen in silo's op basis van gebruikers en behoeften, de mogelijkheid om het gebruik van materiële hulpbronnen te vergroten en hun efficiëntie te verhogen door geïsoleerde virtuele datacenters in te zetten. Vanuit een gemeenschappelijke fysieke infrastructuur op het hoofdsysteem.

VMware Cloud Director brengt VMware vSphere en vCenter samen om een stapel publieke en private cloud-infrastructuren te vormen. De technologie voegt een extra abstractie laag toe aan vSphere, waardoor het mogelijk wordt hosts, pools, servers, clusters en andere te verwijderen om ze te presenteren in de vorm van virtuele datacenters die vApps kunnen laten werken (applicatieketens die een set virtuele machines (VM). VMware Cloud Director biedt een verscheidenheid aan servicecatalogi die toegang geven tot een groot aantal vApps en deze snel kunnen leveren.

Met VMware vCloud Director zijn selfserviceportals om hun virtuele datacenters te bereiken toegankelijk in plaats van ondersteuningsverzoeken in te dienen en in wachtrijen te wachten. De IT-afdeling van het bedrijf kan zo verschillende verbruiksmodellen definiëren voor dezelfde infrastructuur (gereserveerde pools en capaciteit op aanvraag). Het is mogelijk om ze te associëren met een soort kosten met VMware vCenter Chargeback, waardoor u de kosten en het soort gebruik kunt beheersen. Alle controle over de servers berust uiteindelijk bij IT en wordt beheerd door op rollen gebaseerde toegangscontroles met behulp van de beschikbare Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) directoryservices.


Hoe kan u uw eigen virtuele servers met VMware Cloud Director uzelf implementeren?

Als een organisatie virtuele servers wil inzetten, moet de systeembeheerder een virtueel datacenter van een leverancier maken en de virtuele datacenters van de organisatie die de bronnen ervan gebruiken. Het kenmerk van het maken van deze servers hangt af van bepaalde parameters, zoals de omvang van het beschikbare serviceaanbod van het bedrijf of hun capaciteit, of de distributie van de vSphere-infrastructuur. De services die beschikbaar zijn voor gebruikers op vSphere en hun capaciteit worden beperkt door het datacenter van de provider.

Beheerders creëren dus datacentra die verschillende serviceklassen bieden op basis van parameters zoals prestaties, functionaliteit, om gebruikers organisatorische datacenters te bieden die specifieke serviceklassen bieden die zijn geconfigureerd door het datacenter en die back-up bieden. Alvorens een datacenter van een leverancier te creëren, is het daarom noodzakelijk om eerst de set vSphere-functionaliteiten te evalueren die aan gebruikers worden aangeboden. Sommige kunnen direct worden aangemaakt in de pool van beschikbare kernbronnen van het datacenter van de leverancier.

Andere vereisen het ontwerp van nieuwe resourcepools op basis van aangepaste vSphere-clusters en vervolgens toegevoegd aan het datacenter van de leverancier. Om middelen aan een organisatie toe te wijzen, moet bovendien een datacenter van de organisatie worden gecreëerd. Een virtueel datacenter van een organisatie verkrijgt zijn middelen van een virtueel datacenter van een leverancier. Een organisatie kan meerdere virtuele datacenters van de organisatie hebben. Dan kan een virtuele server een interne of uplink NSX Edge-interface zijn en het aanmaakproces verloopt in verschillende stappen:


 1. Klik op het tabblad Workflows en navigeer vervolgens naar Bibliotheek> NSX> Load Balancer> Virtuele server maken.
 2. Klik op het groene pictogram Workflow starten.
 3. Selecteer het NSX-verbindingsobject (NSX-eindpunt). Indien niet gedefinieerd, selecteert u de verbinding in de NSX-inventaris vanuit de vRO-inventarisweergave.
 4. Selecteer het NSX Edge-object.
 5. Voer de naam van de virtuele server in.
 6. Voer een beschrijving in voor de virtuele server.
 7. Kies of u de virtuele server wel of niet wilt activeren. Voer het IP-adres van de virtuele server in. Dit moet een geldig Edge vNIC IP-adres zijn.
 8. Voer het protocol van de virtuele server in (HTTP, HTTPS, TCP).
 9. Voer de poort van de virtuele server in.
 10. Voer de verbindingslimiet en de verbindingssnelheidslimiet in.
 11. Selecteer het applicatieprofiel dat aan de virtuele server is gekoppeld. Selecteer de standaardpool. Selecteer het applicatieprofiel.
 12. Kies of u de service-invoeging wel of niet wilt activeren.
 13. Kies of u versnelling wel of niet wilt inschakelen.
 14. Klik op Verzenden


Hoe kan u een virtual private datacenter met VMware Cloud Director aanmaken?

Een virtueel datacenter is een container met alle middelen die nodig zijn om een volledig functionele omgeving te creëren voor het bedienen van virtuele machines. Er kunnen meerdere datacenters worden gemaakt om groepen omgevingen te orkestreren om aan verschillende gebruikersbehoeften te voldoen. In het bijzonder kan een datacenter voor elke eenheid van de bedrijfsorganisatie worden gecreëerd of zelfs datacenters voor veeleisende en minder veeleisende omgevingen. Over het algemeen verloopt de procedure in 3 stappen:


 1. Navigeer op de startpagina van vSphere Client naar Home> Hosts en clusters.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het vCenter Server-object en selecteer New Datacenter.
 3. Voer een naam in voor het datacenter en vervolgens OK.Afsluiting

Ongeëvenaard en het toonaangevende cloudserviceplatform voor cloudproviders, VMware Cloud Director stelt ondernemingen of cloudserviceproviders in staat om veilige, aanpasbare en privéclouds te creëren die de prestaties van datacenters aanzienlijk verbeteren.

Met de groeiende behoefte aan opslagruimte en rekenkracht, is virtualisatie onvermijdelijk, VMware Cloud Director maakt het dus mogelijk om op een pragmatische manier over te stappen naar een Cloud Computing-oplossing door de bronnen van virtuele infrastructuren samen te brengen in een pool en door ze samen te brengen, presenteren aan gebruikers in de vorm van diensten verzameld in catalogi.

CookiesPrivacy