• Home
 • VMWARE
 • Wat is de kubernetes container orchestrator?

Wat is de kubernetes container orchestrator?

Wat is VMware cloud director (cse) containerservice-extensie?

Dankzij de democratisering van breedband en de verandering in internetconsumptiegewoonten, er is een nieuwe manier om applicaties te hosten en uit te voeren. Dankzij de cloud ze zijn nu steeds meer gecontaineriseerd, hun componenten verspreid in clusters. Dankzij de containerisatie het is minder zwaar en hebzuchtig in middelen en geheugen voor de host. Dit is waar de Kubernetes Container Orchestrator om de hoek komt kijken.


Wat is een container orchestrator voor?

Een applicatie heeft verschillende dingen nodig om te kunnen functioneren. Een database, een bibliotheek met middelen ... Deze componenten, die voorheen op dezelfde machine waren opgeslagd, zijn nu veel vaker gefragmenteerd en verdeeld over een groot aantal pods en knooppunten, die zelf in clusters zijn gegroepeerd. De rol van de containerorchestrator is ervoor te zorgen dat op verzoek van een gebruiker of de beheerder elk onderdeel van de applicatie wordt geactiveerd en werkt samen met die andere, om uiteindelijk de volledige applicatie opnieuw samen te stellen, in perfect werkende staat. De orkestrator moet ook rekening houden met de werklast, om het gebruik van middelen aan te passen aan de vraag van de gebruiker. Deze automatiserings- en optimalisatiefuncties zijn een zegen voor de beheerder, die daardoor tijd kan besparen en zich op zijn andere taken kan concentreren. Het is de container orchestrator die de infrastructuur en de backend aanpast aan de verschillende eisen.

 • Automatisering en schaalbaarheid

  De moeilijkste taak bij het beheren van een cloudnetwerk is om het gebruik van applicatieresources af te stemmen op de gevraagde workload. Met andere woorden, hoe meer gebruikers de applicatie tegelijkertijd starten, hoe hoger de werklast en hoe meer het nodig zal zijn om het gebruik van middelen te optimaliseren om de efficiëntie of zelfs systeemfouten niet te verliezen.

  Deze schaalbaarheid is des te belangrijker bij een incident, als bepaalde componenten op een node onbereikbaar worden. De Kubernetes Container Orchestrator zal de werklast automatisch overdragen naar andere nodes door duplicaten van defecte pods te maken. Deze taak, meestal handmatig, wordt automatisch en dus veel sneller gemaakt door de software, die het incident direct detecteert en een passende oplossing voorstelt. De winst in reactievermogen valt niet te ontkennen, en tegenwoordig is het bijna ondenkbaar om deze taken handmatig uit te voeren zonder productiviteit te verliezen.

  De Container Orchestrator faciliteert ook enorm de inzet van applicaties, niet langer werkend met virtuele machines, maar direct met containers.

 • Open source-architectuur

  De Kubernetes Container Orchestrator is gebaseerd op een open source architectuur. Dit betekent dat de broncode van de software voor iedereen toegankelijk is en naar believen kan worden gewijzigd. De ontwikkeling ervan wordt daarom voortdurend verzekerd door een groeiende, gepassioneerde en responsieve gemeenschap, waardoor deze altijd voorop kan lopen op het gebied van technologie en zich voortdurend kan aanpassen aan de realiteit op het terrein en aan snelle veranderingen in ontwikkelingsgewoonten.

 • Container Service Extension om het maken van applicaties te vergemakkelijken

  De extensie, ook wel CSE voor connaisseurs genoemd, stelt de beheerder van het cloudnetwerk in staat om bepaalde taken te ontlasten en zijn medewerkers, beheerders van de containers, te helpen bij het creëren van functionele virtuele applicaties en deze via Kubernetes in te zetten.

  Om dit te doen, zal de netwerkbeheerder de extensie installeren, en na het instellen en installeren van de sjablonen, hoeft hij alleen maar te zorgen dat deze correct werkt en deze regelmatig bij te werken. Starten en instellen vereist de eerste keer een minimale investering. De rol van de beheerder is daarna slechts eenmalig en beperkt zich tot het van tijd tot tijd toevoegen van nieuwe modellen.

  Clusterbeheerders kunnen daarentegen eenvoudig knooppunten en clusters maken en toevoegen, terwijl ze ervoor zorgen dat updates geen problemen veroorzaken. Indien nodig verwijzen zij dit door naar de systeembeheerder.

 • Eenvoud behouden voor applicatieontwikkelaars

  De Container Service-extensie van VMware blijft, eenmaal geïnstalleerd, onzichtbaar voor ontwikkelaars, die Kubectl zullen blijven gebruiken om hun applicaties op clusters te ontwikkelen en te implementeren.

  Dit is een voordeel voor de systeembeheerder, die de werkgewoonten van zijn medewerkers niet hoeft te veranderen. Ze hoeven geen tijd te besteden aan training in nieuwe werkmethoden.

 • Beveiliging en back-up

  Deze extensie heeft een back-upsysteem, dat een rollback mogelijk maakt in het geval van een incident of incompatibiliteit na een update. Deze essentiële functie garandeert de gemoedsrust van de beheerder en zijn medewerkers.

  Deze extensie is ook gebaseerd op een Open Source-architectuur en wordt voortdurend aangepast en aangepast aan de problemen waarmee de gebruikers worden geconfronteerd, waardoor een voorbeeldige stabiliteit en maximale compatibiliteit met de nieuwe tools die in de loop van de tijd worden ingezet, wordt gegarandeerd.

  Bovendien zorgt de fysieke scheiding van de server en het netwerk van clusters voor een goede afdichting tegen een dreiging afkomstig van het web, die met een eenvoudige softwarepartitionering niet altijd met zekerheid kan worden vermeden.

Wenst u meer informatie over onze aanbiedingen?Vraag raad aan een specialistNeem contact op met onze verkoopafdeling