• Home
  • VPS
  • Kies een VPS-server om professionele berichten te beheren

Kies een VPS-server om professionele berichten te beheren

Wat is een VPS-server?

De afkorting staat voor Virtual Private Server in het Engels, voor virtual private server. Dit is een wereldwijde hostingformule die de technische voordelen van een dedicated server combineert met lichtere prijzen, en die flexibiliteit geeft aan de ontwikkeling van de website (s). De fysieke server die door de host wordt beheerd, is opgedeeld in virtuele machines, die elk een website (of een reeks sites van dezelfde klant) hosten en over hun eigen bronnen beschikken. Dus, wanneer de klant heeft zijn website gehost, met e-mail adressen, geniet hij de volledige controle over het besturingssysteem en een betere beveiliging dan met een low-cost webhosting.

Professionele berichtenbehoeften

Als de klant een zakelijke website heeft, vaak voor zakelijke doeleinden, heeft hij vaak een e-mailsysteem nodig. Met dit systeem kan hij e-mailcampagnes uitvoeren en profiteren van de voordelen van marketingautomatisering (geautomatiseerde verzending van berichten en statistieken van open rates).

Het is heel goed mogelijk om e-mailcampagnes uit te voeren vanaf een webadres als Gmail of Hotmail, maar deze methoden zijn onveilig en passeren vaak de barrière van spamfilters. Hoewel de meeste commerciële e-mails in spamboxen terechtkomen, leveren de marketinginvesteringen geen financieel rendement op.

De voordelen van VPS voor zakelijke berichtenuitwisseling

Dankzij de gepersonaliseerde configuratiemogelijkheden die VPS-hosting biedt, is het opzetten van efficiënte berichtensystemen eenvoudiger. Om echter een bevredigend resultaat te verkrijgen, mogen we niet vergeten bepaalde protocollen te respecteren. Dit komt omdat wanneer inboxen een e-mail ontvangen, ze het IP-adres van de afzender en hun reputatie controleren. Reputatiekwestie is belangrijk op internet omdat er dagelijks te veel misstanden plaatsvinden (hacking, hooking , pesterijen). Deze reputatie wordt gebruikt om berichten te filteren en gevaarlijke berichten te elimineren .

Als het filter een IP-adres zonder reputatie ziet en enorme berichten met commerciële inhoud en klikbare links of zelfs bijlagen verstuurt, zal het bericht waarschijnlijk naar de spambox worden gestuurd.

Om deze valstrik te vermijden, voegt u DNS-records (Domain Name System) toe aan de e-mailconfiguratie om de reputatie van het IP-adres van de server te verbeteren:

  • SMTP (Server Mail Transfer Protocol), de basis voor het overbrengen van berichten naar e-mailadressen. In de afgelopen jaren is SMTP geauthenticeerd (poort 587) om te voorkomen dat berichten massaal worden verzonden vanaf computers die zijn geïnfecteerd met virussen.
  • De SPF (Sender Policy Fra mework) die wordt gebruikt om te voorkomen dat kwaadwillende personen de domeinnaam van de klant gebruiken om hun spamberichten te verzenden. Dankzij de SPF stellen we een lijst op van servers die geautoriseerd zijn om de domeinnaam van de klant te gebruiken om berichten te verzenden .
  • Een DKIM- sleutel ( DomainKeys Identified Mails) die wordt gebruikt om de autorisatie van de server om berichten te verzenden te controleren.

Dankzij deze details begrijpen we dat basiswebhosting niet de beveiliging biedt die nodig is om computeraanvallen te vermijden en om spamfilters te passeren, vooral die van grote bedrijven of organisaties.

De aparte VPS voor messaging

Om de veiligheid en performance van VPS hosting te verhogen is het mogelijk om de diensten te scheiden. Zo kunnen de website (s) van de klant worden gehost op een VPS-server, terwijl de bijbehorende berichten worden gehost op een andere VPS-server. Op deze manier heeft een technisch probleem dat de ene treft (piraterij ), geen invloed op de andere.

Meer informatie nodig? Vraag onze specialisten om advies. Neem contact op met onze verkoopafdeling