virtualisatie

Virtualiseer uw omgevingen

Besparingen maken, en winnen aan flexibiliteit
Virtualisatie is het ontvlechten van de band tussen de physieke machine en de omgeving, om zodanig meerdere virtuele omgevingen op één enkele server te laten functioneren.

Virtualisation ReadysOp ons aanbod van dedicated servers


De voordelen gelden voor al onze virtualisatieoplossingen.
Echter, er zijn variaties in functies en specifieke kenmerken

Ikoula beveelt de implementatie van de volgende technologieën aan:

Xen     VMWare     Hyper-V

De voordelen van virtualisatie
  • Flexibiliteit

    In plaats van u te abonneren op X virtuele machines, huurt u één enkele fysieke server en maakt u vervolgens uw eigen virtuele sessies op maat. Iedere sessie kan een apart IP-adres toegewezen krijgen, eigen hardware functies kennen en unieke en specifieke toepassingen draaien.

  • Hoge availability

    U kunt een virtuele machine opslaan, verplaatsen en op nieuwe hardware installeren zonder enige herschikking van het systeem en van de applicaties of gegevens te hoeven herstellen. Het is voldoende de nieuwe server te installeren met een hypervisor en iedere VM die al eerder met deze technologie is aangemaakt kan er probleemloos op draaien.

  • Milieu

    Een vermindering van het aantal servers betekent ook energiebesparing. Virtualisatie brengt significante voordelen door het consolideren van meerdere computers op één platform. Door te kiezen voor virtualisatie, helpt u met het bestrijden van energieverspilling, zowel in termen van het gebruik van de apparatuur als de koeling van de serverruimte.Welke technologieën en middelen?Overzicht van het maximum aantal virtuele machines die u op uw server kunt maken.

Windows Standard licentie
Edition 2012 R2, 2016 et 2019*
Windows DataCenter licentie
Edition2012 R2, 2016 et 2019**

Virtualisatie

BesturingssysteemWindowsLinuxWindowsLinux
8 GB RAM115815
16 GB RAM1301630
32 GB RAM1603260
64 GB RAM112064120
*Inbegrepen het gebruik van een host met een Windows virtuele machine, met een gelijkwaardige of lagere licentie (Standard of Web).Daarboven zijn extra licenties per instantie benodigd.
**Inbegrepen het gebruik van een onbeperkt aantal Windows-licenties binnen VMs.

U kunt tot maximaal 4 extra IP-adressen bestellen. Voor meer informatie, neem contact op met onze sales afdeling op sales@ikoula.com of 00 33 1 84 01 02 50.

Opmerking: Dit zijn indicatieve waarden afhankelijk van de hoeveelheid RAM-geheugen, die is ten minste 1 GB voor Windows en 512 MB voor Linux (Ubuntu 12,04 en Fedora 17 vereisen 1 GB RAM).