• Home
  • VPS
  • Kies een VPS-hosting voor uw webwinkel

Kies een VPS-hosting voor uw webwinkel

Er zijn tienduizenden online winkels (e-shops) ... alleen al in Frankrijk. Met de gezondheidscrisis is de behoefte aan digitalisering van commerciële activiteiten nog acuter. Het is tijd om te investeren in een online verkoopplatform, maar naast de ontwikkeling ervan is er de kwestie van hosting.

De specifieke beperkingen van een online bedrijf

De online winkel is een website die het beschikbare assortiment aan producten of diensten van een bedrijf moet presenteren en het online bestellen en betalen van deze artikelen mogelijk moet maken. Idealiter gaat de winkel vergezeld van een catalogus, individuele bladen voor elk product, een zoekmethode (filters op categorieën, interne zoekmachine), een virtueel winkelwagentje waar klanten hun aankopen opslaan voordat ze worden gevalideerd, en een beveiligd betalingssysteem dat de meest voorkomende methoden ( Bancontact , Visa, Mastercard, enz.).

Hierdoor vertegenwoordigt een webwinkel een belangrijke behoefte qua functionaliteit, modulariteit en ook qua verkeerscapaciteit. Vaak wordt zelfs een instant messaging-systeem aangeboden om klanten beter te helpen.

Daarom moet voor alle productbeschrijvingen voldoende opbergruimte worden voorzien - met kwaliteitsafbeeldingen! - evenals de mogelijkheid om gespecialiseerde programma's zoals een zoekmachine te gebruiken.

Als de winkel bovendien bedoeld is om 500 bezoekers per dag te huisvesten, is er geen garantie dat ze over een periode van 24 uur harmonieus worden verdeeld . Het web beleeft ook zijn piekuren! En als het lukt, kan dit aantal worden vermenigvuldigd met 10 ... wat neerkomt op 15.000 bezoekers per maand. Elk bezoek vertegenwoordigt echter een verzoek waarbij de server waarop de site wordt gehost de inhoud van de opgevraagde pagina naar de computer van de bezoeker moet overbrengen. Als er te veel verzoeken tegelijkertijd worden gedaan, loopt de server vast. Bij pech dreigt de webwinkel kapot te gaan voor 1.000 potentiële klanten .

De grenzen van webhosting

Vanwege de hierboven onderzochte beperkingen, lijkt het erop dat de mogelijkheden van eenvoudige webhosting waarschijnlijk worden overschreden. Dit is de goedkoopste en meest toegankelijke optie, maar ook de minst efficiënte. Het kan voldoende zijn voor een kleine winkel, bijvoorbeeld een vakman, of voor een beginner die gespecialiseerd is in zeer dure artikelen die bedoeld zijn voor een klein aantal klanten.

Desalniettemin blijft er één problematische beperking aan online hosting : beveiliging. Hoewel online hosting de betalingsveiligheid kan garanderen, is het niet goed gewapend tegen aanvallen van gespecialiseerde hackers. Als de site op een gedeelde server wordt opgeslagen, kan een inbreuk op de beveiliging van een site de hele server in gevaar brengen.

Bovendien is de oplossing niet erg stabiel omdat de server het verkeer van andere gehoste sites moet afhandelen.

De VPS-server als oplossing voor webwinkels

Het antwoord op de beperkingen van W eb hosting is de dedicated server: een machine die volledig ter beschikking staat van de klant en zijn (of haar) website. Deze oplossing is echter vrij duur en mist flexibiliteit.

Om deze reden is de VPS-serveroplossing essentieel voor de meeste webwinkels . De VPS, voor Virtual Private Server, is een virtuele machine, een partitie van een fysieke server die zich gedraagt als een dedicated server. Het heeft zijn eigen deel van de bronnen die volledig zijn toegewijd aan de gehoste site. Deze oplossing biedt operators meer stabiliteit en grotere verkeersvolumes.

Bovendien kan de VPS gemakkelijk worden aangepast om de evolutie van een bedrijfsactiviteit te volgen in geval van succes.

Als het gebruik van de VPS het mogelijk maakt om zijn eigen besturingssysteem te gebruiken en alle technische bijzonderheden van de site te beheren, bieden de hostingproviders nog steeds oplossingen voor sitebeheer (of zelfs constructie) die toegankelijk zijn zonder diepgaande technische kennis.

Meer informatie nodig? Vraag onze specialisten om advies. Neem contact op met onze verkoopafdeling