Waarom de extensie gebruiken?

VMware cloud director container service extensie
voor kubernetes-clusters.

Cloud computing en cloud diensten vernieuwen hun aanbod voortdurend om zich aan te passen aan de groeiende vraag. De vraag van de gebruikers enerzijds en de middelen anderzijds. Om een organisatie te verhelpen die steeds tijdrovender, kostbaarder en energie-intensief wordt, bestaan er oplossingen; zoals Kubernetes. Met deze online service kunt u automatisch de relaties tussen de verschillende nodes, pods en de vraag naar middelen orkestreren om de werking van uw gevirtualiseerde netwerk te optimaliseren. En voor nog verdere optimalisatie is het mogelijk gebruik te maken van extensies, zoals de Container Service Extension, van VMware Cloud director.


VMware, leider in het leveren van clouddiensten

Amerikaans bedrijf opgericht in 1998, VMware is gespecialiseerd in het leveren van clouddiensten voor particulieren en bedrijven. VMware biedt extensies om het gebruik van Kubernetes te verbeteren, zoals de Container Service-extensie, ook wel CSE genoemd, die de automatisering van clusterbeheer mogelijk maakt.

Erkende bedrijven op het gebied van architectuurvirtualisatie winnen snel het vertrouwen van de grootste spelers in het veld zoals IBM, DELL of COMPAQ en worden daardoor een essentieel vertrouwd bedrijf voor wie zijn diensten en producten met betrekking tot cloud wil ontwikkelen.

Aangezien het beheer van clusternetwerken een belangrijk punt is bij het bereiken van een efficiënt en geoptimaliseerd systeem, vereist het vaardigheden en een aanzienlijke tijdsinvestering naarmate het systeem in omvang en belasting toeneemt.

Dus waarom zou u de Container Service Extension van VMware gebruiken om de clusters van uw gevirtualiseerde netwerk te beheren?

VMware Container Service Extensie : wat zijn de voordelen?


  • Vereenvoudig en stroomlijn cloudactiviteiten: door uw clusterimplementatie, continue netwerkbewaking, veilige contentmigratieservices en krachtige back-upfuncties te automatiseren, vermindert u de belasting die onder de verantwoordelijkheid van de beheerder van het gevirtualiseerde netwerk valt. Deze besparing van tijd en energie kan elders worden herverdeeld, voor een concrete productiviteitswinst op lange termijn. De rol van de beheerder is beperkt tot het installeren en configureren van CSE, het bijwerken van de server indien nodig en het beheren van de modellen (sjablonen voor Engelstaligen).

  • Self-service werking: de native API blijft toegankelijk voor alle ontwikkelaars die daardoor makkelijker kunnen werken en resources kunnen ontsluiten. Dit vereenvoudigt opnieuw het werk van de beheerder, die de verschillende toegangen en rechten niet meer hoeft te beheren, bijvoorbeeld met een systeem van tickets of ad hoc autorisaties..

  • Gegarandeerde gegevensbescherming: Gegevens uit verschillende containers en pods, zoals applicaties, draaien op een fysiek geïsoleerde infrastructuur. Deze beveiliging garandeert de onafhankelijkheid van de clusters bij een eventuele aanval of poging tot computerinbraak. In tegenstelling tot eenvoudige software-isolatie, garandeert hardware-isolatie optimale gegevensbeveiliging bij een internetdreiging. Daarbij komt nog het efficiënte back-upsysteem om het nageslacht en de persistentie van gegevens te garanderen in het geval van menselijke fouten, de belangrijkste oorzaak van gegevensverlies op gevirtualiseerde netwerken.

  • Optimalisatie van resources en reorganisatie van de werklast: de containerservice-extensie detecteert automatisch storingen en hot-migraties en zorgt voor een oplossing van het probleem door de werklast van de clusters te reorganiseren. De applicaties blijven dus ook bij een incident beschikbaar, zonder tussenkomst van de beheerder op het besturingsvlak van zijn systeem. De prestaties zijn verbeterd en het reactievermogen van het systeem is sterk toegenomen.

  • Kostenreductie: door het beheer van resources te optimaliseren en het beheer van tal van clusters te vereenvoudigen, verhoogt de containerservice-uitbreiding de prestaties van het cloudnetwerk aanzienlijk en verlaagt het de beheerkosten. De beheerder wint aan beschikbaarheid en profiteert van de automatisering van incidentbeheer en schaalvergroting. Hij hoeft geen medewerkers in te schakelen om het systeem over te nemen.

  • Open source systeeminnovaties: de extensie vertrouwt op een grote gemeenschap van enthousiastelingen en competente professionals voor een constante en continue verbetering van de gebruikerservaring. Net als het hoofdplatform is CSE gebaseerd op een open source-architectuur, die de weg vrijmaakt voor regelmatige en snelle updates, altijd aangepast aan de realiteit ter plaatse. In tegenstelling tot eigenaar software, biedt deze open source-extensie gebruikers de mogelijkheid om de broncode van de software rechtstreeks aan te passen op basis van hun ervaring. De resulterende nieuwe versie wordt vervolgens beschikbaar gesteld aan de community. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat deze uitbreiding altijd voorop loopt op het gebied van technologie en vooruitgang op het gebied van cloud computing.

Wenst u meer informatie over onze aanbiedingen?Vraag raad aan een specialistNeem contact op met onze verkoopafdeling

Voor wie is deze extensie bedoeld?

Het gebruik van deze extensie wordt aanbevolen voor alle beheerders van cluster- en containertoepassingssystemen. Het vereenvoudigt het toevoegen van knooppunten en clusters aanzienlijk om hen kostbare tijd te besparen. Het is vooral handig voor grote cloudnetwerken die doorgaans veel tijd nodig hebben om te beheren en zich aan te passen aan de werklast.

Deze eenvoudig te leren extensie is een krachtige tool voor hetoptimaliseren, beheren, onderhouden en schalen van cloudapplicaties, ontworpen om het werk van iedereen in het systeem gemakkelijker te maken. De toegevoegde functies brengen echte toegevoegde waarde.

Bovendien zullen gebruikers en ontwikkelaars die met de hoofdapplicatie werken niet verward worden door de CSE, die onzichtbaar blijft voor anderen dan de beheerder. Ze zullen daarom via Kuberctl blijven communiceren met het platform, zonder dat ze hoeven te trainen of hun werkgewoonten moeten veranderen. Dit is een duidelijk voordeel dat een tastbare productiviteitswinst betekent. Ze hebben geen cloud director account of kennis van CSE beheer nodig om hun diensten voor het platform te blijven ontwikkelen en optimaliseren.

Het gebruik van deze extensie is dan ook een onmiskenbaar voordeel voor de beheerder van het clusternetwerk, die zijn werkomgeving verbetert zonder die van zijn medewerkers aan te tasten.

Wenst u meer informatie over onze aanbiedingen?Vraag raad aan een specialistNeem contact op met onze verkoopafdeling
CookiesPrivacy