Hoe VMWARE-tools te installeren ?

Als onderdeel van de digitalisering van bedrijven zijn er verschillende bedrijven verschenen die producten aanbieden die zijn aangepast aan deze nieuwe uitdagingen door IT-infrastructuren, netwerken en bedrijfsbeveiliging volledig te heroverwegen. VMWARE is er een van. Door middel van zijn verschillende producten en met name gebaseerd op virtualisatie, biedt VMWARE hoogwaardige tools om te voldoen aan de behoeften en vereisten van bedrijfstransformaties. Lees hier waarom en hoe u de bronnen van VMWARE gebruikt, inclusief de VMWARE CLOUD DIRECTOR.


Waarom VMWARE gebruiken ?
Het doel van VMWARE-tools is meervoudig. De eerste is om de modernisering van de verschillende toepassingen van het bedrijf te verzekeren. De tweede is het configureren en beheren van een multicloud-omgeving. Dit aspect omvat de creatie van een cloud of meerdere virtuele clouds speciaal voor het bedrijf, maar ook door de uitwisselingen tussen deze virtuele clouds en de openbare clouds te optimaliseren met de integratie van een virtueel cloudnetwerk. VMWARE biedt ook applicaties om digitale werkplekken te optimaliseren. Ten slotte biedt het Californische bedrijf een wereldwijde beveiligingsoplossing voor al deze toepassingen, netwerken en werkomgevingen.

VMWARE biedt dus een reeks geïntegreerde oplossingen waarmee het bedrijf zijn digitale transformatie op een efficiënte en efficiënte maar ook veilige manier kan verzekeren, van de netwerkinfrastructuur tot de ergonomie van elk werkstation. Het gebruik van deze VMWARE-oplossingen garandeert een kostenverlaging in de eerste plaats door het optimaliseren van elke taak en elk netwerk, maar ook door gebruik te maken van één enkele leverancier (VMWARE) van het creëren en beheren van virtuele clouds tot de beveiliging van het volledige computersysteem van het bedrijf. Ten slotte zijn alle VMWARE-oplossingen, zoals het vlaggenschip VMWARE CLOUD DIRECTOR, bijvoorbeeld ontworpen om te werken met gangbare besturingssystemen, zoals Linux en Windows.

Hoe VMWARE werkt ?
Een groot deel van de applicaties en software die VMWARE aanbiedt, werkt volgens het principe van virtualisatie. Deze VMWARE-tools creëren een virtuele, veilige omgeving waarin u applicaties, netwerken, databases en software kunt gebruiken (geleverd door VMWARE maar ook gecreëerd door uw eigen afdelingen van andere leveranciers). Het aantal van deze virtuele clouds kan natuurlijk variëren, evenals het aantal gebruikers. De toepassingen van deze VMWARE-tools zijn divers, variërend van het creëren van een veilige virtuele ruimte voor kinderen in een gezin tot het beheren van een virtueel cloudnetwerk en een netwerkcloud met semi-publieke of publieke clouds voor een bedrijf.

De catalogus van het bedrijf VMWARE is ook zo ontworpen dat aan alle digitale behoeften van het bedrijf wordt voldaan door hun tools, waardoor het vermenigvuldigen van leveranciers, interfaces en natuurlijk kosten wordt vermeden. Ten slotte zijn de kenmerken en technische keuzes van VMWARE bedoeld om elke actie te versnellen en de prestaties van alle oplossingen te verbeteren.

De verschillende VMWARE-producten
Het bedrijf VMWARE focust op vijf domeinen: de modernisering van applicaties, de uitvoering en het beheer van multicould-omgevingen (onder meer via zijn tool VMWARE CLOUD DIRECTOR), integratie in een virtueel cloudnetwerk, de digitale werkruimte en tot slot VMWARE-beveiligingsoplossingen. Voor elk van deze doelstellingen biedt VMWARE verschillende producten aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van individuen en bedrijven. Onder de toonaangevende producten van VMWARE kunnen we het VMWARE-werkstation noemen, waarmee zelfs een individu een virtuele cloud kan maken vanaf zijn pc. Via VMWARE Workstation beheert het bedrijf afzonderlijke virtuele clouds met toegang tot netwerken en databases die volledig door het bedrijf zijn geconfigureerd.

Bepaalde VMWARE-oplossingen zijn bedoeld om op servers te worden geïnstalleerd en maken extern beheer via het web van een volledige virtuele infrastructuur mogelijk. Dit is bijvoorbeeld VMWARE Server en zijn hypervisor-versies VMWARE ESX en VMWARE ESXi. Ten slotte maken tools zoals VMWARE CLOUD DIRECTOR het mogelijk om privéclouds te creëren met meerdere gebruikers, perfect beveiligd. Deze virtuele omgevingen vormen datacentra die de infrastructuurresources groeperen. Aangezien deze portals webgebaseerd zijn, stelt VMWARE CLOUD DIRECTOR alle geautoriseerde gebruikers de middelen ter beschikking die het bedrijf ervoor kiest om ze beschikbaar te stellen, waar ze ook zijn. Bovendien is een van de voordelen van VMWARE CLOUD DIRECTOR dat het bestaande bronnen hergebruikt, wat een goedkopere overgang naar een cloud computing-oplossing mogelijk maakt. Ten slotte kan de snelle, ergonomische, uiterst responsieve VMWARE CLOUD DIRECTOR worden gecombineerd met andere VMWARE-tools om de prestaties verder te verbeteren en te voldoen aan nieuwe zakelijke behoeften.

Hoe VMWARE-tools te installeren?
VMWARE heeft tools ontwikkeld, zoals VMWARE CLOUD DIRECTOR, die zich richt op individuen en zeer kleine bedrijven, maar ook op zeer grote bedrijven. Zijn belangrijkste troef is om te werken met de belangrijkste computersystemen en om het web te gebruiken. De basistools kunnen dus heel gemakkelijk online worden gedownload en op een pc worden geïnstalleerd vanaf de VMWARE-website. Voor het digitaliseren van een bedrijf zijn natuurlijk andere vaardigheden nodig. Dat gezegd hebbende, VMWARE-tools, hun implementatie en beheer, kunnen worden geleverd door een IT-afdeling of een IT-afdeling.

Om de beste tools te kiezen, de algehele infrastructuur van uw IT-systeem te heroverwegen en de mogelijkheden van deze tools te optimaliseren, kunt u ook een beroep doen op een externe serviceprovider, zoals een IT-outsourcingserviceprovider. Deze laatste zal in het kader van de uitbesteding van de levering van oplossingen de toegang kunnen verzekeren tot de verschillende VMWARE-producten, zoals VMWARE CLOUD DIRECTOR, hun administratie, licentieverlenging en updates. Hij kan u ook adviseren over de keuze van aanvullende VMWARE-tools die inspelen op nieuwe uitdagingen binnen uw bedrijf.

Het Amerikaanse bedrijf VMWARE is een van de leiders op het gebied van virtualisatieoplossingen. VMWARE biedt efficiënte en flexibele tools die een efficiënte digitalisering tegen lagere kosten mogelijk maken voor zowel particulieren als multinationals, en is gericht op zowel amateur-IT-specialisten als IT-afdelingen. Bovendien vereenvoudigt het dankzij de complementariteit van zijn producten, van de individuele werkplek tot de beveiliging van het hele IT-systeem, inclusief de virtualisatie van datacenters, processen en minimaliseert het het aantal leveranciers en serviceproviders. Ontdek hier de verschillende oplossingen die VMWARE aanbiedt, inclusief de VMWARE CLOUD DIRECTOR, en hoe u hiervan kunt profiteren voor uw eigen activiteit.

CookiesPrivacy