Hoe een exchange-account te configureren?

Met een Microsoft Exchange-account kunnen uw medewerkers een reeks kantoorhulpmiddelen gebruiken, zoals e-mail, agenda of planning van taken en vergaderingen. Er zijn twee oplossingen beschikbaar om een exchange-account te gebruiken: ofwel een hosting op uw eigen servers in uw pand of een accommodatie voorgesteld door een gespecialiseerde structuur.

Zoals Ikoula en zijn oplossing hosted exchange, waardoor u op collaboratieve manier kan werken op pc of smartphone. Voor een exchange-account is een configuratie vereist die voldoende eenvoudig is om te implementeren.

Een exchange-account configureren op pc

Om een pc-exchange account te configureren op pc (Outlook), sluit u eerst Outlook-e-mail. Als Outlook niet aanwezig is op uw computer, moet u het programma downloaden en installeren. De volgende stappen zijn voor een pc onder Windows:

 1. Ga naar "Configuratiescherm" en klik op het e-mailpictogram.
 2. Kies “E-mailaccounts” in het venster dat vervolgens opent.
 3. Er verschijnt en nieuw venster: klik op "Nieuw".
 4. Vervolgens op "Handmatige configuratie" in het beschikbare venster.
 5. Klik op de optie "Microsoft Exchange Server of een compatibele service".
 6. Vervolgens moeten verschillende configuratievelden worden ingevuld. De server die overeenkomt met de hostnaam van de Exchange-server of het IP-adres. Deze informatie wordt verstrekt door de structuur die de exchange-account beheert. U moet ook uw e-mailadres invullen, dit moet het @-teken bevatten. Klik vervolgens op “verificatie van de naam”.
 7. Op dit moment moet u inloggen door uw gebruikersnaam in te voeren (zonder het @-teken of domein dat het deel van uw e-mailadres vertegenwoordigt dat volgt op het @-teken) en uw e-mailwachtwoord.
 8. Is er verbinding gemaakt? Klik op "Aanvullende instellingen".
 9. Een eigenschappenvenster wordt geopend. Vink het enige beschikbare vakje aan en klik op "Instellingen Exchange Proxy".
 10. Voor de proxy-instellingen voert u de hostnaam of het IP-adres van de Exchange-server in en schakelt u het selectievakje "Aanmelden met alleen SSL" uit.
 11. U hoeft alleen nog maar het venster te valideren om het proces voor het instellen van het Microsoft Exchange-account te voltooien.

Opties instellen voor een exchange account op pc

U kan uw Exchange-account verfijnen om maximaal te profiteren van de mogelijkheden die hij u biedt. Zo kan u uw account een naam geven om hem gemakkelijker te identificeren. Het beperken van de grootte van uw offline Outlook-gegevensbestand (.ost) kan handig zijn. Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en klik op "Instellingen voor Outlook-gegevensbestanden" en op "Comprimeren". Als u onderweg werkt, kan u met de Outlook Anywhere-oplossing Outlook verbinden met de Exchange-server vanaf elke internettoegang. Als u stap 8 tot 10 van de configuratie hebt uitgevoerd die in de vorige paragraaf werd uitgelegd, is deze optie al beschikbaar.

Hoe uw Exchange-account configureren op een smartphone?

Uw Exchange-account configureren op Android

Op Android kan u uw Exchange-account instellen vanuit de Gmail-applicatie. Installeer eerst de Gmail-applicatie, beschikbaar in de Google Play Store. We geven hier toe dat u geen ingesteld account hebt. Tik op "Een e-mailadres toevoegen" en kies "Exchange en Office 365". Vul het e-mailadres in en klik op "Volgende". Voer het wachtwoord voor uw e-mail in. Druk vervolgens op "volgende" om door te gaan. Ten slotte moet u de parameters van de inkomende server invoeren:

 1. Domein/gebruikersnaam: hier moet u het volledige e-mailadres invoeren.
 2. Wachtwoord: het wachtwoord van uw e-mailadres.
 3. Server: geef het adres op van de server die als host fungeert voor uw Exchange-account. Vraag aan uw systeembeheerder of aan uw internetprovider of het Exchange-account wordt gehost door een derde.
 4. Poort: u moet poort 443 gebruiken.
 5. Beveiligingstype: kies SSL/TLS.

Op iOs (Apple smartphones) is het proces vrijwel identiek.

Hoe een Microsoft Exchange-provider kiezen?

Als u niet beschikt over de competenties om zelf de server te hosten die nodig is om uw Exchange-accounts te hosten u uw Exchange-accounts zelf hosten, of als u deze taak liever uitbesteedt aan een professional, zijn er veel leveranciers die uw Exchange-accounts kunnen hosten met een hoge mate van betrouwbaarheid en beveiliging. U moet er echter over waken dat de professional in kwestie de garanties en opties biedt die u nodig hebt. Onder de diensten die naar voor worden gebracht, kunnen we vermelden:

 • Mogelijke synchronisatie van alle apparaten die toegang hebben tot Exchange: pc, smartphone...
 • Performante anti-malware, antivirus en anti-spam.
 • Mogelijkheid om reeds geopende berichten in offlinemodus te bekijken.
 • Personalisering van de Exchange-resultaten op basis van het gebruik van elke medewerker.
 • Reactiviteit en beschikbaarheid van technische ondersteuning om de continuïteit van uw activiteit te waarborgen.

Meer informatie nodig? Vraag onze specialisten om advies. Neem contact op met onze verkoopafdeling
CookiesPrivacy