• Home
  • Zimbra
  • Waarom een open source messaging-oplossing zoals Zimbra gebruiken?

Waarom een open source messaging-oplossing zoals Zimbra gebruiken?

Collaboratieve berichtentoepassingen zijn essentieel geworden in bedrijven, gemeenschappen en verenigingen en zorgen voor de efficiëntie van professionele elektronische uitwisselingen. Ze besparen alle medewerkers kostbare tijd en verhogen zo hun productiviteit. Open Source Messaging-oplossingen zijn voortdurend in ontwikkeling en onderscheiden zich vandaag door een groeiend aantal steeds efficiëntere functies.

Veelzijdigheid van services en technische topkwaliteiten voor open source messaging

Het gebruik van gezamenlijke berichtenuitwisseling vergemakkelijkt de communicatie tussen leden van dezelfde structuur en bevordert het delen van gegevens op afstand, ongeacht de apparatuur van de ontvanger. Steeds geavanceerdere open source berichtensystemen zijn volledig in staat om aan deze eisen te voldoen dankzij hun uitgebreide en hoogwaardige serviceaanbod.

Kies voor het reactievermogen en de schaalbare flexibiliteit van een open source-applicatie

In tegenstelling tot propriëtaire software, is het bekend dat vrije software de gebruikers meer vrijheid biedt. Toegang tot de broncode van gratis software geeft IT-ontwikkelaars de flexibiliteit die nodig is voor een optimale integratie van de oplossing in het informatiesysteem van de structuur. De tool is ook perfect aanpasbaar aan de beroepen of de behoeften van het bedrijf. De berichtenservices zijn ontwikkeld door een gemeenschap van onafhankelijke ontwikkelaars en profiteren regelmatig van de nieuwste verbeteringen om een dynamische en responsieve evolutie van de oplossing te garanderen.

Open source collaboratieve berichtensoftware ondersteunt het beheer van een groot aantal elektronische mailboxen, evenals een grote opslagcapaciteit voor berichten, waardoor een grote hoeveelheid informatie kan worden verwerkt. Berichtendiensten zijn ontworpen om perfect toegankelijk te zijn, zowel op internet als op veel mobiele apparaten (smartphones, tablets, enz.) vergemakkelijken hun raadpleging en beheer op afstand door mobiele gebruikers.

Werk met een veelzijdige en krachtige berichtentool

Berichtensoftware verschilt met name door het aantal en de bruikbaarheid van de aangeboden functies. Op dit gebied is Zimbra een van de meest complete open source samenwerkingsoplossingen. De kwaliteit en veelzijdigheid van haar dienstverlening zijn namelijk gebaseerd op:

  • een gebruiksvriendelijk en intuïtief berichtensysteem voor het verzenden en ontvangen van e-mails;
  • instant messaging of chat om in realtime te converseren;
  • gedeelde tools zoals ingebouwde dagboeken en kalenders;
  • gegevensuitwisseling met gecontroleerd delen van werkbestanden en documenten;
  • een bedrijfstelefoonlijstdienst om contactbeheer te vergemakkelijken;
  • een mooie opslagruimte voor het archiveren en opslaan van professionele documenten op het e-mailaccount ...

Een betrouwbare open source oplossing tegen zeer concurrerende prijzen

Met zijn gevarieerde en efficiënte serviceaanbod wordt de Zimbra-oplossing gezien als het belangrijkste open source-alternatief voor Microsoft Exchange. De bijzonder aantrekkelijke prijzen vormen een bijkomend voordeel om structuren van elke omvang te overtuigen, zoals kleine of grote bedrijven.

Schakel met vertrouwen over naar open source collaboratieve berichtenuitwisseling

Zeer populair, de gezamenlijke berichtgeving van Zimbra heeft nu zijn waarde bewezen. De oplossing profiteert van uitstekende antivirus- en antispambescherming en kan vergezeld gaan van een back-upprocedure die in realtime vanaf de webinterface moet worden uitgevoerd, snel gegevensherstel of versleuteling van elektronische uitwisselingen om professionele communicatie te beveiligen.

De installatie is ook compatibel met veel besturingssystemen (Linux, Mac, Windows ...) en webbrowsers. De Application Programming Interfaces (API's) van de extensies, genaamd Zimlets, maken het gemakkelijk om veel applicaties van derden te openen. De oplossing omvat ook migratiewizards die zijn aangepast voor een mogelijke overdracht van uw gegevens naar Zimbra.

Bespaar geld met open source software

Voor gelijkwaardige berichtopties bieden open source-oplossingen over het algemeen lagere prijzen dan propriëtaire software.

Open source-ontwikkeltools maken het mogelijk om te besparen op de prijs van licenties en op de kosten die gepaard gaan met het integreren van de oplossing in het informatiesysteem van het bedrijf. De installatiebesparingen zijn nog groter wanneer de oplossing wordt geïmplementeerd in SaaS-modus (Software as a Service), d.w.z. vanaf een externe bedrijfsserver. Een verlaging van de bedrijfskosten wordt ook waargenomen in de kosten van gegevensopslag, software-updates en ondersteuning door een vermindering van technische knelpunten en een grotere autonomie voor IT-managers.

Meer informatie nodig? Vraag onze specialisten om advies. Neem contact op met onze verkoopafdeling
CookiesPrivacy